Pınar Türenç

Pınar Türenç, önemli olaylara tanıklık etmiş başarılı bir gazetecidir. . Hakkında ise genellikle aslen nereli? boyu, medeni hali, kilosu kaç? kaç yaşında? eğitimi gibi bir çok soru merak konusudur. Kısaca hayatı ile ilgili bilgiler.

1954 yılında Rize’de dünyaya gelen Pınar Türenç, Lisans öğrenimini Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlamıştır. Babası hakim’dir. 1978 yılında yine kendisi gibi gazeteci olan Tufan Türenç ile evlenmiştir. Çiftin çocukları bulunmamaktadır.

Pınar Türenç gazetecilik kariyeri;

Gazeteci olarak ilk, Abdi İpekçi’nin yönetmiş olduğu Milliyet Gazetesi’nde görevine başlamıştır. Rus-Afgan Savaşı’nı Türk asıllı mücahitlerin arasında takip etmiştir. Milliyet ve Güneş gazzetelerinde 15 yıl boyunca röportaj yazarı olarak görev yapmıştır. Haber ve röportaj dallarında 2 defa yılın gazetecisi seçilmiştir.

1986-1990 yılları arasında çalıştığı Güneş Gaztesi’nde “Yılın Röpotajı” haberini almıştır. Kendisi Rize Vakfı yönetim kurulu üyesi olmasının yanı sıra, Kadın Adayları Eğitime ve destekleme derneği yönetim kurulu ve Avrupa Hareketi 2002 girişim grubu üyesidir.

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın baş temsilciliği görevlerinde bulunmuş olan Türenç, aynı zamanda Deprem ve Afete Hazırlık Derneği kurucu üyesidir.

1990 yılında çalıştığı Türkiye’nin ilk özel TV kanalı olan Star 1’de “Haftanın Portresi” isimli programı hazırlamıştır. 1995 senesinde Kuzey Irak ve Kosova savaşlarını takip etmiştir. Savaşı ekranlara taşırken, Saddam Hüseyin’in sarayına kadar girmiştir.

Star TV kanalında “Pınar Türenç’le 8. Gece” adlı programı hazırlamış ve sunmuştur. 1999 yılında Hürriyet Gazetesi’nde yazar olaraak meslek hayatına devam etmiştir. 2002 yılı ve sonrasında TV8’de “Türkiye Aynası” adlı programı hazırlamış ve sunmuştur.

İstanbul Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak da görev yapan başarılı gazeteci, Anap’ın teklifi ile siyaset dünyasına girmiştir. 3 Kasım 2002 seçimlerinde 5. sıradan milletvekili ve 2004 yılındaki yerel seçimlerde İBB başkan adayı olmuştur.

2013 yılında Basın Konseyi başkanı olduktan sonraki dönemde Silivri’de tutuklu bulunan gazetecilerle ilgili “Gazeteci gözüyle Silivri gerçeği” isimli kitabı yazmıştır. Kitabın İngilizce bir özetini yurtdışına ve Avrupa Parlamentosu milletvekillerine ayrıca ulaştırmıştır.

Pınar Türenç, Marmara Üniversitesi’nde de öğretim görevlisidir.

Sosyal medya Twitter hesap ismi: @pturenc
Takipçi sayısı: 14B

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz