Kemal Sunal

Kemal Sunal Türk sinema dünyasının en sevilen isimleri arasında yer almaktadır. Hakkında ise bir çok soru merak konusu olan usta isim aslen nereli? kaç yaşında ve neden öldü? Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Sinema dünyasında komedi denilince ilk akla gelen isimlerin başında usta oyuncu Kemal Sunal yer almaktadır. Uzun yıllar tüm Türkiye’nin büyük beğeni ile filmlerini izlediği Kemal Sunal kariyeri boyunca en son rol aldığı Propaganda filmi dahil toplam 82 sinema filminde rol almıştır.

11 Kasım 1944 doğumlu usta oyuncu, İstanbul Fatih ilçesi’nin Küçükpazar Semtinde dünyaya gelmiştir.

İlk oyunculuk deneyimini 1972 yapım olan Tatlı Dillim ile yaşamış, son filmi ise 1999 yılında rol aldığı Propaganda sinema filmi olmuştur.

2000 yılında Balalayka adlı sinema filminin çekimlerine katılacağı sırada uçağa binmeden kalp krizi geçirmiş ve yaşamını yitirmiştir. 3 Temmuz 2000 senesinde, 55 yaşında iken vefat etmiştir. Aslen Malatya’lı olan Kemal Sunal’ın bazı kaynaklarda babasının fiziki özelliklerini taşıdığı belirtilmiştir.

1974 yılında Gül Sunal ile evlenmiş bu evliliğinden Ali Sunal ve Ezo Sunal isimlerinde bir oğlu birde kızı vardır. Anne ismi Saime, baba ismi ise Mustafa Sunal’dır. Üç kardeştir ve Cemil ve Cengiz isimlerinde iki kardeşi olan Kemal Sunal ailenin en büyük çocuğudur. Babası o dönemlerde Migros’ta işçi olarak çalışmıştır.

Vefatının ardından Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından, İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir.

Kemal Sunal oynadığı sinema filmleri;

Tatlı Dillim, Canım Kardeşim, Güllü Geliyor Güllü, Oh Olsun, Yalancı Yarim, Hasret, Köyden İndim Şehire, Mavi Boncuk, Salak Milyoner, Salako, Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hanzo, Şaşkın Damat, Hababam Sınıfı Uyanıyor, Kapıcılar Kralı, Meraklı Köfteci, Sahte Kabadayı, Süt Kardeşler, Tosun Paşa, Hababam Sınıfı Tatilde, Sakar Şakir, Çöpçüler Kralı, İbo ile Güllüşah, Şabanoğlu Şaban, Avanak Apti, Kibar Feyzo, Köşeyi Dönen Adam, Yüz Numaralı Adam, İnek Şaban, İyi Aile Çocuğu, Bekçiler Kralı, Dokunmayın Şabanıma, Korkusuz Korkak, Şark Bülbülü, Devlet Kuşu, Gerzek Şaban, Gol Kralı, Davaro, Zübük, Kanlı Nigar, Üç Kağıtçı, Doktor Civanım, Yedi Bela Hüsnü, En Büyük Şaban, Kılıbık, Tokatçı, Çarıklı Milyoner, Atla Gel Şaban, Ortadirek Şaban, Postacı, Şabaniye, Gurbetçi Şaban, Katma Değer Şaban, Keriz, Sosyete Şaban, Şaban Pabucu Yarım, Şendul Şaban, Davacı, Deli Deli Küpeli, Garip, Tarzan Rıfkı, Yoksul, Japon İşi, Kiracı, Yakışıklı, Bıçkın, Düttürü Dünya, Polizei, Sevimli Hırsız, Uyanık Gazeteci, Öğretmen, İnatçı, Gülen Adam, Talih Kuşu, Zehir Hafiye, Abuk Subuk Bir Film, Boynu Bükük Küheylan, Koltuk Belası, Varyemez, Saygılar Bizden, Şaban Askerde, Bay Kamber, Aynalar, Şaban ile Şirin ve Propaganda. Ayrıca bu filmlerden bir kaçının yapımcılığını ve senaristliğini üstlenmiştir.

2 Yorumlar

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz