Ali Mahir Başarır

Ali Mahir Başarır Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili. Hakkında merak edilenler, siyaset hayatı, çalışmaları, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Ali Mahir Başarır Kimdir?

Ali Mahir Başarır avukat, milletvekili, siyasetçi. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi CHP Mersin Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi.

Ali Mahir Başarır Nereli?

Ali Mahir Başarır Mersin’lidir. Aslen baba tarafından Mersin Tarsus nüfusuna kayıtlıdır. Annesi Gülseren Hanım, babası ise Abdullah Bey’dir.
Ali Mahir Basarir2
Eğitim Hayatı:

Memleketi Tarsus’ta ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamlamıştır. 2000 senesinde ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden başarı ile mezun olmuştur. Mezuniyetin ardından, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku alanında Yüksek Lisans yapmıştır.

2001 senesinde Başarır Hukuk Bürosu Kurucusu olarak Avukatlık mesleğini yapmaya başlamıştır. Ceza Hukuku üzerine çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Siyaset Hayatı:

1992 senesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Kurucu Üyesi olan Başarır, ÇYDD ve HATİAB derneklerinde üyelik yapmıştır. Ayrıca Maltepe Spor Kulübü ve Kartal Spor Kulübünde de yöneticilik yapmıştır.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP Mersin Milletvekili seçilerek meclise girmiştir. 2020 yılının Temmuz ayında gerçekleştirilen 37. CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Olağan Kurultayında parti meclisi üyeliğine seçilen isim olmuştur.

Son dönemlerde özellikle Halk Tv ekranlarında Zeynel Lüle ve TELE1 ekranlarında sık sık yorumları ile gündeme gelmiştir.

Demirören, fezleke, Ataşehir Belediye Başkanım Battal İlgezdi ile birlikte demokrasi nöbeti gibi pek çok konu ile ilgi odağı olmuştur.

Ali Mahir Başarır Kaç Yaşında?

Ali Mahir Başarır 47 yaşındadır. Doğum tarihi 3 Eylül 1975, doğum yeri Mersin Tarsus, burcu ise başak. Boyu da merak edilmekte, ancak bilgiye ulaşılamamıştır.
Kitapları:

Başarılı isim Beşli Çete isimli bir kitabı kaleme almıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Başarır, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Resmi twitter hesabı @alimahir resmi instagram hesabı ise @alimahirbasarir ‘dır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz