Naci Koru

Naci Koru Emekli Büyükelçidir. Hakkında merak edilenler, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Naci Koru Kimdir? Nereli?

Emekli Büyükelçidir. 1958 yılının Temmuz ayında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Gazeteci ve yazar Fehmi Koru ile kardeştir. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur.

38 yıllık meslek hayatı boyunca merkezde, Konsolosluk Vize Dairesi, Ortadoğu Genel Müdürlüğü, Uluslararası Ekonomik Kuruluşlar Dairesi, Bilgi İşlem Merkezi, Enformasyon Dairesi; yurtdışında ise Cidde Büyükelçiliği, Bregenz Başkonsolosluğu, Türkiye FAO Daimi Temsilciliği (Roma) ile Bonn Büyükelçiliği’nde değişik unvanlarda, 1990 – 2000 yılları arasında Almanya-Mainz’da, 2002 – 2007 yılları arasında da ABD-Chicago’da başkonsolos olarak görev yapmıştır.

1981 yılında Dışişleri Bakanlığı’na giren Naci Koru çeşitli çeşitli diplomatik temsilciliklerde hizmetlerde bulunmuştur.

1997-2000 yılları arasında Almanya – Mainz Başkonsolosluğu
2002-2007 yılları arasında ABD – Chicago Başkonsolosluğu
2007-2009 yıllarında Riyad Büyükelçiliği.
2009 Dışişleri Bakanlığı idari işler müsteşar yardımcılığı.
2012 Mart itibarıyla Dışişleri Bakan yardımcısı.
İdari İşler Müsteşar Yardımcılığı (MİDY).
17 Kasım 2016 – 20 Temmuz 2018 tarihleri arasında Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi.

Naci Koru 1 Mart 2019 tarihinde Dışişleri Bakanlığından emekli olmuştur. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Eşi Dr. Canan Koru’dur, iki evladı vardır.
Naci Koru1
Emekli olduktan sonra yaşantısını ailesi ile birlikte İzmir Urla’da sürdürmektedir. Emeklilik sonrası daha fazla okumaya, görmediği yerleri görmeye ve uzun süredir ayrı kaldığı dostları ile vakit geçirmeye gayret etmektedir.

Ayrıca bilişim çalışmaları da bulunmakta ve halen üzerinde çalıştığı projelerinin olduğunu belirtmiştir. Tüm bunların yanı sıra farklı ülkelerde teknoloji alanında çalışan büyük bir kuruluşa danışmanlık hizmeti vermekte, bu sebeple de sık sık seyahat etmektedir.

Resmi web sitesi üzerinde çalışmaları, özgeçmişi, iletişim vb. konuları bulabilirsiniz. https://www.nacikoru.com/

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz