Sabri Akpolat

Sabri Akpolat Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Hakkında ise aslen nereli? kaç yaşında? eğitimi gibi bir çok sorunun cevabı merak ediliyor. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Maalesef doğum tarihi ve kaç yaşında olduğu bilgisine ulaşılamamıştır. Aslen Sivas’ta dünyaya gelen Sabri Akpolat, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur.

5. dönem Haseki Müftü ve Vaizler İhtisas Kursuna katılan Akpolat, 1977 ve 2001 seneleri arasında Memur, İmam-Hatip, İlçe müftüsü ve İl müftü yardımcısı gibi görevler üstlenmiştir. 2001 ve 2019 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı, 12 Aralık 2019 tarihinden itibaren ise Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğine atanmıştır.

Sabri Akpolat Kitapları;

Fetva Sorularında Aile Konuları İstanbul Müftülüğü Yayını (Komisyon)
Dini Yaklaşımlar Çerçevesinde İntihar ve Töre Cinayetleri. DİB Yayını (Komisyon)
Peygamberimiz ve Gençlik TDV Yayını (Komisyon)
Kur’an’dan Öğütler (2 cilt) DİB Yayını (Komisyon)
Vaaz Kılavuzu DİB Yayını (Komisyon)

Bazı Makaleleri: İletişim Asrında Din Görevlileri ( Diyanet İlmi Dergi)
Peygamberimiz ve Gençlik (Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yayını)
Din İşleri Yüksek Kuruluna İntikal Eden Nikâh Meseleleri (Kızılcahamam Güncel Dini Meseleler Toplantısı) Merhamet Ağlayabilmektir. (Diyanet Aylık Dergi) Bazı Konferans ve Seminer Konuları: Nikah ve Talak Meseleleri; Kur’an Sünnet Bütünlüğü; Etkili Hitabet Yöntemleri Çocuk Hakları ve Çocuk İstismarı; Dinimizin Engellilere Bakışı; Hac Menasiki ve Problem Çözme Yöntemleri..

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz