Ataç Baykal

Ataç Baykal uzun süre CHP Genel Başkanlığını üstlenmiş olan siyasetçi Deniz Baykal‘ın oğludur. Annesi Olcay Baykal’dır. Biyokimya dalında Doçent olan Aslı isminde bir kız kardeşi vardır.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan Ataç Baykal Tıp proförüdür. Ortaokul eğitimini Ankara Anadolu Lisesi’nde tamamlamış ardından ÖSS Fen puanında 43. olarak girdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1988 yılında mezun olmuştur.

Yine aynı üniversitede Genel Cerrahi Anabilim DalıInda uzmanlık eğitimi almış, 2001 yılında ise Doçent olmuştur. 2008 yılında Profösör ünvanını alan Baykal 1993 ve 1995 yılları arasında Amerika Washington DC’de Washington Hospital Center ve New York’ta Mount Sinai Medical Center hastanelerinde organ nakli konusunda üst ihtisas yapmıştır.

2002 ve 2003 yıllarında Amerika Housten Texas’ta Texas Üniversitesi Anderson Kanser Merkezi ve Texas Üniversitesi Southwestern Tıp Merkezi’nde meme hastalıkları ve meme kanseri konusunda üst ihtisas yapan Baykal baba tarafından aslen Antalya’lıdır.

Doç. Nazife Baykal ile evli olan Ataç Baykal’ın eşi uzun süre ODTÜ’de bilgisayar dersleri vermiştir.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz