Hüseyin Taşkın

Hüseyin Taşkın TRT 2’de yayınlanan Bir Kare Bir Anlam isimli program da Fotoğraf sanatının duyguları aktarmadaki işlevine odaklanmıştır. Hakkında merak edilenler, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Hüseyin Taşkın Kimdir?

Hüseyin Taşkın fotoğrafçı, gazeteci, sunucu.

Hüseyin Taşkın Nereli?

Hüseyin Taşkın Kayseri’lidir. Aslen baba tarafından Kayseri’nin Sarız İlçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Hüseyin Taşkın Kaç Yaşında?

Hüseyin Taşkın 44 yaşındadır. Doğum tarihi 1979, doğum yeri Kayseri, Sarız.
huseyin taskin1
Kısaca Hayatı, Kariyeri, Çalışmaları:

İlkokul ve Ortaöğrenim hayatını doğup büyüdüğü memleketi Kayseri’nin Sarız İlçesi’nde tamamlamıştır.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunudur. Mezuniyetin ardından, sektörel bir dergide Foto – Muhabir olarak görev yapmıştır. Daha sonra, reklam fotoğrafçılığı ile ilgilenmeye başlamış, serbest olarak fotoğraf ve tasarım işleri ile uğraşmıştır.

Özel bir şirket bünyesinnde fotoğrafçılık yapan Taşkın, 2015 senesinde Fujifilm tarafından X-Photographer olarak seçilmiştir. 2017’de Fujifilm Global tarafından ismine özel seri numaralı objektif yapılmıştır.

İnsani yardım kuruluşu adına düzenlediği ve iki farklı yerde sergilenen “Kahverenginin Yoksul Tonları” , bozkır duygusunu simgeleyen “Kırsal Düşler” ve Tokyo’da açılan “Kış Manzaraları” isimli fotoğraf sergileri vardır.

Karma fotoğraf sergilerinde de fotoğrafları sergilenmiştir. Ulusal ve Uluslararası fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yapan Taşkın, ayrıca deneysel video çalışmaları ve mini belgesel çalışmaları gerçekleştirmektedir.

Resmi instagram hesabı @huseyintaskin ‘dır. Ayrıca @HuseyinTASKIN-Photography youtube video kanalında paylaşımlarını sürdürmektedir. TRT 2 ekranlarında yayınlanan Bir Kare Bir Anlam isimli programı hazırlayıp sunmaktadır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz