Şahap Kavcıoğlu

Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Kavcıoğlu hakkında ise bir çok sorunun cevabı merak konusudur. Kısaca eğitimi, hayatı ve biyografi bilgileri.

Şahap Kavcıoğlu Kimdir? Aslen Nereli?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı, bankacı, siyasetçi, milletvekili ve ekonomist Şahap Kavcıoğlu 1967 yılında dünyaya gelmiştir. Aslen Bayburt doğumlu olan Kavcıoğlu, günümüzde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Annesi Naime Hanım, babası ise Halit Bey’dir. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsü Bölümü’nü Denetim Uzmanı olarak tamamlamıştır. Ardından İngiltere Hastings College’da İşletmecilik üzerine eğitim gören Kavcıoğlu, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisan ve doktorasını tamamlamıştır.
sahap kavcioglu2

Şahap Kavcıoğlu Çalışma Hayatı:

Esbank TAŞ’de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı.
Türkiye Halk Bankası AŞ’de İstanbul Bölge Koordinatörü.
Türkiye Halk Bankası’nda sırası ile Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını da yürüten Kavcıoğlu, Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir.

Şahap Kavcıoğlu Hangi Partiden?

26. Dönem Bayburt Milletvekili olan Prof. Dr. Kavcıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Milletvekili olarak Meclis’de görev yapmıştır. Bayburt Milletvekili seçilmiştir.

Kitapları:

Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi
Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi.

Ayrıca yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu evlidir ve bu evliliğinden 3 evladı vardır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz