Zeynel Abidin Okul

Zeynel Abidin Okul hakkında merak edilen soruların cevapları. Kaç yaşında? aslen nereli? eğitimi, çalışmaları, siyaset hayatı ve kısaca biyografi bilgileri.

1968 yılında İstanbul’un Beşiktaş İlçesi’nde dünyaya gelen Zeynel Abidin Okul, Cumhuriyetin Kuruluşuna şahitlik eden bir ailenin 4. kuşak temsilcisi’dir. Ailesi 1936 senesinde Beşiktaş’ın Ortaköy semtine yerleşmiştir. Doğup büyüdüğü Beşiktaş, Ortaköy’de gençlik senelerinde lisanslı yüzücü olan Zeynel Okul, ilerleyen yıllarda yelken sporu yapmış ve deniz’e olan bağlılığı hiç bir zaman kopmamıştır.

İlköğretim ve Ortaokul tahsilini Ortaköy’de tamamlamış ardından Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirmiştir. Üniversite eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi olarak tamamlamıştır. Ardından, Amerika’da Dil Eğitimi almıştır.

Askerliğini Tatvan’da Asteğmen olarak yapan Zeynel Abidin Okul döndüğünde özel sektör’de iş hayatına atılmıştır. Eğitimini tamamladığı alan üzerine çalışmalarını sürdürmüş 1998 senesinde kurduğu, İnşaat ve Dış Ticaret alanında faaliyet göstermekte olan firmasında, Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticari hayatını sürdürmektedir.

Uzun seneler, farklı sivil toplum kuruluşların yönetimlerinde görevler üstlenmiş, aktif olarak halen üstlenmeye de devam etmektedir. Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı | AK Parti Fatih & İBB Meclis Üyesi’dir.

Yine uzun senelerdir siyaset ile de iç içe olan Zeynel Okul, Adalet ve Kalkınma Partisi Beşiktaş İlçe Başkanlığı yapmıştır. Çeşitli kademelerde başarı ile görevler üstlenmiştir. En son AK Parti Grubu İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi iken AK Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Başkanveli adayı gösterilmiştir. CHP tarafından ise Nazife Figen Karahan aday gösterilmiş, Zeynel Okul 160 oy alarak İBB Meclisi 1. Başkanvekili seçilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı, Nazife Figen Karahan ise 94 oy almıştır.

Zeynel Abidin Okul iyi derecede İngilizce bilmekte, evli ve 3 çocuk babası’dır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz