Elif Dağdeviren

Elif Dağdeviren hakkında merak edilen sorulara cevaplar. Kaç yaşında? aslen nereli? eğitimi, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1967 yılının Ağustos ayında aslen Ankara’da dünyaya gelen Elif Dağdeviren ilkokul, Ortaokul ve Lise tahsilini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyetin ardından, Amerika’da ekonomi, sosyoloji ve dil eğitimi almıştır. New Jersey eyaletinde Rutgers University’de ‘American Sociology and Languages’ kursunu ve New York Baruch College’da ‘Bussiness of Music’ kursunu tamamladı.

1992 yılında Türkiye’ye döndü ve İstanbul’da bir prodüksiyon şirketini ortak olan Dağdeviren, ardından Satel (ATV) televizyonu kuruluşu döneminde sunuculuk, Aktüel dergisinde ise muhabirlik yaptı. Cosmopolitan ve Marie Claire isimli dergilerin genel yayın yönetmenliğini de üstlenen Dağdeviren, ilerleyen yıllarda ülkemizin ilk internet portallarından olan imedya ve Netbul’u hayata geçiren isim olmuştur. Kurmuş olduğu film şirketi bünyesinde bir çok sinema ve tv programının yapımcılığını üstlenmiştir. Şirketin ortaklarının paylarını almasının ardından kendisine düşen netbul’u büyüterek 2001 senesinde sattı.

Elif Dağdeviren kısaca;

EDGE Yapım ve Yaratıcı Danışmanlık şirketi’nin kurucusu ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Başkanı’dır. Hermes Film Productions kurucusu’su Dağdeviren gişe rekorları kıran ve sanat filmlerinde üretilen, Akademi Ödülleri’nde Türkiye adına aday oldu. Gazetecilik, Sosyal Medya, Yeni Medya, İletişim ve Film Prodüksiyonu dersleri verdi. TURSAK eski yönetim kurulu üyesi. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin eski festival direktörü.

1993 yılında ATV ekranlarında Şimdi Bu Program Çok Moda isimli programda yapımcı ve sunucu olarak yer aldı.

1995 ve 1997 yılları arasında Amerika’ya yerleşti bir süre Hürriyet gazetesi için röportajlar gerçekleştirdi. 1997’de Hürriyet Kelebek ekine yayın yönetmeni olarak köşe yazılarını sürdürdü. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ders vermeye başlayıp ardından, Marmara Üniversitesi’nde ders vermeye devam etmiştir. 1998’de Star Tv’de Elif Dağdeviren’le isimli tartışma programında sunucu ve yapımcı olarak görev yapmıştır.

Sinema ve televizyon ile birlikte dergi yöneticisi ve köşe yazarı olarak çalışan Dağdeviren, ilk kamera karşısına ise Bay E adlı film ile geçmiştir. Daha sonra bir çok filmde yapımcı ve oyuncu olarak yer almıştır.

2005 senesinde başrollerini Beren Saat ve Mahsun Kırmızıgül‘ün üstlendiği Aşka Sürgün isimli dizide oynamış, Beyza’nın Kadınları sinema filmin de de yapımcı ve oyuncu olarak bulunmuştur.

Eğitim döneminde iken TRT için film çevirmenliği yapmış, mesleki kariyerinde muhabir ve genel yayın yönetmenliği, gazetecilik, moderatörlük yapmıştır.

Günümüze kadar gazetecilik üzerine ulusal ve uluslararası bir çok ödül kazanan ünlü isim aktif olarak internet ile ilgili yazılarını sürdürmekte, eğitim ve seminerler vermektedir.


Oynadığı dizi ve filmler;
1995 Bay E Sinema filmi (Konuk Oyuncu)
2005 Dizi Aşka Sürgün (Asya)
2005 Sinema filmi Beyza’nın Kadınları (Doktor)
2010 Heberler Dizi (Elif)

Yapımcılığını üstlendiği projeler;

Beyza’nın Kadınları – Sinema Filmi

Cenneti Beklerken – Sinema Filmi
Dondurmam Gaymak (Ortak Yapımcı) Sinema Filmi
Ölümle Dans – Sinema Filmi
İftarlık Gazoz – Sinema Filmi
Ayla: The Daughter of War – Sinema Filmi

1999 yılında Emre Ergani ile evliliği 2002 yılında son buldu. 2003 yılında Ali Güven ile evlenmiş bu evliliği de 2007 yılında bitmiştir. 2013 yılında ise Turizm sektörünün önemli iş adamlarından olan Cem Kınay ile evlenmiştir.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz