Mithat Yenigün

Mithat Yenigün hakkında merak edilen soruların cevapları. Kaç yaşında? aslen nereli? ne iş yapıyor? kısaca iş hayatı ve biyografi bilgileri.

1947 yılında aslen Mardin, Midyat İlçesi’nde dünyaya gelen Mithat Yenigün İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini tamamlamıştır.

Eğitim hayatının ardından Bayındırlık ve İskân Bakanlığı bünyesinde kontrolör olarak çalışmaya başladı. 1973 yılında ise kendi işletmesini kurarak iş dünyasına giriş yapmıştır.

Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatını sürdüren Mithat Yenigün günümüze kadar Ulusal ve uluslararası inşaat sektöründe büyük projelere imza atmıştır.

1982 yılında Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ‘yi kurmuştur. Ayrıca Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı’dır.

Antalya, Belek’e 1000 yatak kapasiteli 5 yıldız Sun Zeynep Otel (Sentido Zeynep Golf Resort) yatırımını yaptı ve turizm sektörüne girdi. Dünyanın en büyük müteahhit firmaları arasına girmeyi başarmıştır.

İnşaat sektörünün yanı sıra enerji, turizm, yapı malzemeleri üretimi ve danışmanlık alanlarında da yatırımları ile büyümeye devam etmektedir. Ayrıca Forza Turizm, AGM Staretjik Çözümler, Yenigün Polska, Yenigün Enerji, Beyali Enerji, Noviy Den, Diyartuğ Tuğla ve Metok İnşaat’ında yönetim kurullarında aktif olarak görev almaktadır.

Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe Asbaşkanlığı da yapan Mithat Yenigün 1974 yılından beri NATO’ya toplam 300 milyon dolarlık iş yaptığını belirtmiştir. Rusya’da Omsk ve Chelyabinsk kentlerinde alışveriş merkezleri, Libya’da hastane, Kuzey Irak’ta Amerikan Üniversitesi ek binaları, Erbil Kongre ve Kültür Sarayı yaptıkları sadece bir kaç iş.

Mithat Yenigün ‘ün Sanayi, turizm ve spor dünyasında üstlendiği görevler:

• DEİK Türk-Katar İş Konseyi Başkanı,
• Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yüksek Danışma Kurulu Başkan Vekili,
• Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Üyesi,
• Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurul Delegesi,
• Ankara Sanayi Odası Oda Meclisi ve Altyapı İnşaat Meslek Komitesi Üyesi,
• İnşaat ve Tesisat Sanayicileri İşverenler Sendikası (İNTES) Yüksek Danışma Kurulu Üyesi,
• Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD) Üyesi,
• Fenerbahçe Spor Kulübü Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkan.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz