Yusuf Özkır

Yusuf Özkır katıldığı televizyon programları ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Hakkında ise bir çok soru merak konusudur. Kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? öğrenimi, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1978 yılının Aralık ayında aslen Trabzon Araklı İlçesinde dünyaya gelmiştir.

Sürmene Imam Hatip Lisesi’ni bitirmiş 1999 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’ne kayıt olmuş 2003 yılında mezun olmuştur. Ardından 2004 – 2007 Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü / Genel Gazetecilik (YL) (TEZLİ) Yüksek Lisans’ı tamamlamıştır. 2007 ve 2012 yılları arasında ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü / İletişim Bilimleri Anabilim Dalı’nda Doktorasını yapmıştır.

2012 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesinde Yrd. Doç. olarak göreve başlamıştır. 10 Mart 2016 tarihinde ise Medipol Üniversitesi’ne geçiş yapmıştır. Günümüzde aktif olarak İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde akademik hayatını Öğretim Üyesi olarak devam ettirmektedir. Ayrıca SETA Vakfı tarafından yayınlanan Kriter dergisinde Yayın Koordinatörü olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Doç. Dr. Yusuf Özkır’ın Hürriyet Gazetesi 1948-2012 ve FETÖ, ile Medya ve Darbe isimli 2 kitabı bulunmaktadır. Ayşenur Büyüknalçacı Özkır ile evlidir ve bu evliliğinden bir kızı vardır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz