Cem Talu

Cem Talu hakkında merak edilen soruların cevapları. kimdir? kaç yaşında? doğum yeri, kısaca hayatı, fotoğrafçılık kariyeri ve biyografi bilgileri.

Ankara’da dünyaya gelen Cem Talu, TED Koleji’ni tamamlamıştır. Ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik bölümünden mezun olmuş, ardından işletme yüksek lisansı yapmıştır. Boğaziçi Üniversitesi’nde ise Doktora yapmıştır. Doktoranın ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde 5 yıl Sanat Yönetimi dersi vermiştir.

İlerleyen dönemlerde fotoğraf ekipmanları ile video çekmeye başlayınca reklam, klip yönetmenliği ve belgeseller yapmaya başlamıştır. Bir dönem Jamtul takma ismi ile fotoğraflar çekmiş, günümüzde reklam, moda ve portre fotoğrafları çekmektedir. Bugüne kadar televizyon ve magazin dünyasında birbirinden ünlü isimlerin fotoğraflarını çekmiştir. Paris Hilton dahil Türk ve yabancı bir çok dünya yıldızı ile çalışmıştır.

Yılların Öğrettiği isimli foto röportaj serisini yapmış, seride Süleyman Demirel, Ara Güler, Yıldız Kenter, Aydın Boysan ve Betül Mardin gibi isimlerle çalışmıştır. Halk tarafından duayen olarak kabul edilen 50 yaş üstü ustalar ile röportaj yapıp, onların ve yaşadıkları ortamlarının fotoğraflarını çekmiştir. Buna benzer çalışmalar yapıp duayen isimleri tanımak ve onları yeni nesillere tanıtmak istediğini belirtmiştir.

Tüm araştırmalarımıza rağmen Cem Talu’nun doğum tarihi, yaşı, medeni durumu gibi bilgilerine henüz ulaşılamamıştır, araştırılmaktadır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz