Hayrettin Güngör

Hayrettin Güngör 2018 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Belediye Başkanı adayı olarak medyada gündeme gelmiştir. Peki kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? siyaset hayatı ve biyografi bilgileri.

1965 yılında aslen Kahramanmaraş Göksun İlçesi’nde dünyaya gelen Hayrettin Güngör, ilköğretim, ortaokul ve Lise tahsilini doğup büyüdüğü memleketinde tamamlamıştır. Daha sonra 1987 senesinde Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur.

Bir süre Polis Akademisi Özel Eğitim Bölümü’ne devam etmiş, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamış ve Kamu Yönetimi Uzmanı ünvanı almıştır. Kısa bir dönem Mali Müşavir ve Türkiye Vakıflar Bankası’nda mali analist olarak görev almıştır.

Stajer kontrolör olarak 1990 yılında İçişleri Bakanlığına girmiş ve kontrolör, başkontrolör ve Kontrolörler Başkanı olarak görev almıştır. 2006 ve 2009 yılları arasında Devlet Muhasebe Standartları Kurulu üyesi olarak bulunmuş en son Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini sürdürmüştür. Ayrıca Hayrettin Güngören Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesidir.

2018 senesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmıştır.

Eşi öğretmen’dir. Bu evliliğinden ise bir oğlu, iki de kızı vardır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz