Sedef Yavuzalp

Sedef Yavuzalp 2018 yılında 5 yıldır Uganda Büyükelçisi olarak görev yaptığı dönemde Kampala’da Cumhuriyet’in 95. Kuruluş yıldönümü 29 Ekim kutlamalarında resepsiyona katıldığı kıyafet ile uzun süre gündemde kalmıştır. Resepsiyon’da Yunan mitolojisindeki Tanrıça Helen’i çağrıştıran bir kıyafet tercih etmiş, katip ise Yunan mitolojisinde tanrıların kralı olan Zeus kıyafeti ile dikkat çekmişti. Ardından Ankara’ya geri çağrılmış ve hakkında soruşturma açılmıştır.

Sedef Yavuzalp 1966 yılının Temmuz ayında Ürdün, Amman’da dünyaya gelmiştir. Aslan burcudur. TED Ankara Koleji’ni ve Paris Amerikan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü şeref derecesi ile tamamlamıştır. Üniversite’den 1987 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisansını ise Brüksel Hür Üniversitesi’nde Türkiye-Batı Avrupa Birliği İlişkileri alanında tamamlamıştır.

Tecrüli bir diplomat olan Sedef Yavuzalp, Uganda Kampala’dan önce, Belçika Kopenhag, Kazakistan ve Danimarka’daki Türkiye Büyükelçiliklerinde katip, başkonsolos ve müsteşar olarak görev yapmıştır. 2010 ve 2011 yılları arasında ise Dışişleri Bakanlığı Batı Afrika ve Sudan’dan sorumlu daire başkanı, 2011 ve 2013 yılları arasında Doğu Afrika Genel Müdür Yardımcılığı yapmış en son 15 Kasım 2013 tarihinde Uganda Kampala Büyükelçiliği’ne atanmıştır. 15 Kasım 2013- 26 Ocak 2015 tarihleri arasında Ruanda’ya da akredite olarak görev yapmıştır.

İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Aynı zamanda ressam’dır. Mozaik resim tekniğini kullanarak yaptığı eserlerle Türkiye’de ve Uganda’da, bazıları kişisel olmak üzere, çeşitli sergilerde yer almıştır.

Sedef Yavuzalp evli mi? kiminle evli?

Eşi kendisi gibi büyükelçi olan Osman Rıza Yavuzalp’tir. Bu evliliğinden Derin ve Deniz Yavuzalp isimlerinde iki evladı vardır. Maalesef aslen nereli olduğu bilgisine ulaşılamamıştır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz