Zehra Zümrüt Selçuk

Zehra Zümrüt Selçuk, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un kızıdır. Aslen 1979 yılında Ordu’da dünyaya gelen Zehra Selçuk, Bilkent Üniversitesinde tam burslu ekonomi lisansı öğrenimi görmüştür.

Amerika Michigan Üniversitesinde ekonomi doktorasına başlamış, Teksas Üniversitesinde İşletme doktorasını sürdürmüş yine aynı üniversite bünyesinde muhasebe ve enformasyon yönetimi yüksek lisansı yapmıştır.

2003 ve 2007 seneleri arasında Teksas Üniversitesinde araştırma asistanı olarak bulunmuş ardından İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezinde kıdemli araştırmacı olarak görev yapmıştır.

2018 yılnıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin İlk Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara temsilcisi olan Zehra Zümrüt Selçuk evlidir ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

1 Yorum

  1. 17. senedir bir bakandan randevu almadım 72 yaşındayım emekli olamadım 4.228 günüm var siyasetle ilgilenen türkiyeyi seven haktan adaletten demokrasiden daha birçok alanı konuyu dile getiren bu beyanımın yanıtı bütün türkiyeye insanına her konuda anlatmaya yeter cevaplayamazsanız sorun cevaplayım ülkü alpaslan

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz