Mehmet Ali Bulut

Mehmet Ali Bulut hakkında merak edilenler. Kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? kitapları, eserleri, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1954 doğumlu gazeteci yazar aslen, Gaziantep İslahiye İlçesi Kerküt Köyü nüfusuna kayıtlıdır. İlköğretimin burada tamamlamış daha sonra Gaziantep İmam Hatip ve Gaziantep Lisesi’ni bitirmiştir.

1978 senesinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nü tamamlayan Mehmet Ali Bulut yine aynı fakültede Tarih Bölümünde doktora tezi hazırlamıştır.


1979’da Tercüman gazetesi ile mesleki hayatına adım atan Mehmet Ali Bulut bugüne kadar bir çok ansiklopedi ve kitabın hazırlanışında ve yazılışında katkılar sunmuştur. Birçok kitap ve ansiklopedinin yazılmasına ve hazırlanmasına katkıda bulunmuştur. Ardından Tercüman gazetesinin, haber merkezi ve yurt haberlerinde çalışmış, Yurt Haberler Müdürü olmuş ve Köşe yazıları yazmıştır. 1991 senesinde Haber koordinatörü olarak Ortadoğu Gazetesi’ne geçmiş ve 5 sene köşe yazarlığını üstlenmiştir. Yeni Sayfa ve Önce Vatan Gazetelerinde günlük yazıları ve araştırmaları yayınlanmış, 1993 yılında ise haber editörü olarak İhlas Haber Ajansı’na girmiş kısa süre sonra da ajansın haber müdürlüğüne getirilmiştir.

Mehmet Ali Bulut kitapları, eserleri;

Ahkamsız Hükümler, Fardipli Sinha, Sofra Başı Sağlık Sohbetleri, Derviş ve Sinha, Elfabe El ve Yüz Çizgilerinin Anlamı, Ey Rabbim Dualarımı Kabul Eyle, Gizemli Sorular, Doğu Medeniyetinin Yeniden Yükselişi, Ruhun Deşifresi, Can Boğazdan Çıkar, Örnekler Üzerinde Yorumlarıyla Rüya Tabirleri, Asya’nın Ayak Sesleri bugüne yazdığı kitaplardan bir kaçıdır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz