Bengü Şap Babaeker

Bengü Şap Babaeker Halk Tv Haber Yayın Yönetmeni. Hakkında merak edilenler, kısaca kariyeri, eğitimi, biyografi ve hayatı.

Bengü Şap Babaeker Kimdir?

Bengü Şap Babaeker gazeteci, sunucu, moderatör, Halk Tv Haber Yayın Yönetmeni. Ziya Gökalp İlkokulu ve Yalova Lisesi’nde eğitim görmüştür. Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden başarı ile mezun olmuştur.

Bengü Şap Babaeker Nereli?

Bengü Şap Babaeker Kars’lıdır. Aslen 1970 senesinde Kars’ta doğmuştur.
Bengu sap Babaeker1
Mesleki Kariyeri:

1993 senesinde Dünya Gazetesi bünyesinde, gazetecilik mesleğine adım atmıştır. O dönemde gazeteci ve siyasetçi Metin Işık’ın da Babaeker’e etkisi ve desteği olmuştur.

Bir süre sonra, yazılı basın serüveni sonrasında Kanal 6’ya transfer olmuştur. Geçmişten günümüze bir çok köklü televizyon’da muhabir, editör ve haber müdürü olarak görev yapmıştır.

Kanaltürk, Habertürk ve TV24 gibi yayın kuruluşlarında uzun seneler çalışmıştır. Haber Global Televizyonu ve Independent Türkçe servislerinin kurucu yönetim kadrosunda yer almıştır. Halk TV Haber Koordinatörü ve KRT TV’de Haber Koordinatörü olarak çalışmıştır.

En son Halk Tv Haber Yayın Yönetmeni olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

Bengü Şap Babaeker Evlimi? Kaç Yaşında?

Bengü Şap Babaeker evlidir ve bir oğlu vardır. 53 yaşında olan Bengü Şap Babaeker’in doğum tarihi ise 1970’dir.

Resmi twitter hesabı @bengushap ‘dır.

Halk Tv’de İsmail Küçükkaya ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlamıştır. Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk röportajını 29 sene önce 1994 yılında yapmıştır. O dönemde Ekonomi Muhabiri olduğunu belirten Babaker, Kılıçdaroğlu’nun ise SSK Genel Müdürü olduğunu dile getirmiştir.

Yalanı, talanı, haksızlığı konuşmak Nasıl Olacak? diyerek yeni bir programın altına imzasını atmıştır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz