Övül Avkıran

Övül Avkıran hakkında merak edilenler. Kaç yaşında? kimdir? evli mi? eşi kim? Oynadığı diziler, filmler kısaca hayatı ve biyografisi.

1971 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Enstitüsü’nden mezun olmuştur. Ayrıca Viyana Feldenkrais Enstitüsü Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde de eğitim almıştır.

Övül Avkıran oynadığı dizi ve sinema filmleri;

2004 yılında Mars Kapıdan Baktırır dizisinde Oya karakterini canlandırmıştır. Daha sonra Pandora’nın Kutusu adlı sinema filminde Güzin, Bitmeyen Şarkı isimli dizide Gülbin ve Sudan Bıkmış Balıklar dizisinde Gülten karakterini canlandırmıştır..

27. Fajr Film Festivali (2009) Pandora’nın Kutusu filmi ile En İyi Oyuncu ödülünü kazanmıştır. 2008’de ise 45. Antalya Film Şenliği’nde yine aynı film ile en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi olmuştur.

Uzun süredir televizyon dünyasından uzak bir şekilde ailesi ile yaşantısını sürdüren Övül Avkıran kendisi gibi oyuncu, tiyatrocu usta isim Mustafa Avkıran ile evlidir. Bu evliliğinden bir oğlu vardır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz