Esra Balıkçı

Esra Balıkçı en son Diriliş Ertuğrul isimli dizide Mengü Hatun karakterini canlandırmıştır. Peki daha önce hangi dizi ve filmlerde rol aldı? kaç yaşında? kimdir? kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1992 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Esra Balıkçı Beykent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur.

2011 senesinde yer aldığı Komik Bir Aşk Hikayesi adlı film ile ilk oyunculuk deneyimini gerçekleştirmiştir. Daha sonra 2014’te Zengin Kız Fakir Oğlan, Ankara’nın Dikmeni, Benim Adım GÜltepe, 2015’te ise Ayrılsakta Beraberiz ve Aşkın Bedeli isimli dizilerde rol almıştır. 2015 yılında ise Osman Pazarlama isimli sinema filminde Serap karakterini canlandırmıştır.

Bazı kaynaklarda baba tarafından aslen Rize’li olduğu belirtilmektedir, ancak bu bilgi kesin ve net bir bilgi değildir. Göz rengi Ela, boyu 1.74 cm, kilosu 55, burcu ise Yay’dır.

14 yaşından beri tiyatro ile ilgilenen güzel oyuncu, tiyatroya ilk olarak Yunus Emre Kültür Merkezi’nde başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmış ancak oyuncu olmaya karar verdiği için Tiyatro okumuş ve okulunu bölüm birincisi olarak tamamlamıştır. Mezun olduktan 1 hafta sonra Şahan Gökbakar’ın Osman Pazarlama filmi için deneme çekimlerine katılmış, 3000 kişinin içinden seçilmiş ve sinema filminde rolü kapmıştır. Yine aynı süreç içinde katıldığı bazı sosyal sorumluluk projelerinde rol üstlenmiştir.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz