Cemre Burak

Cemre Burak müzik dünyasının tanınan isimleri arasında yer almaktadır. Hakkında genellikle kimdir? kaç yaşında? ailesi gibi sorular merak konusudur. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1987 yılında Amerika’nın Nevada Eyaletinde bulunan Las Vegas kentinde dünyaya gelmiştir. Annesi müzik dünyasının sevilen isimlerinden Nil Burak‘tır. Babası iş adamı Şamil Tokses’tir. Anne ve babası daha sonra boşanmışlardır. Anne tarafından aslen Kıbrıs’lıdır, ancak baba tarafından aslen nereli olduğu bilgisine ulaşılamamıştır. Çok küçük yaşlardan itibaren ailesinin de etkisi ile müzikle tanışmıştır. 12 yaşında iken gitar ile birlikte bir çok ritim enstrümanı çalmaya başlamış ve müzik alt yapısını oluşturmuştur.

Özellikle U.F.U.K. başta olmak üzere beğendiği bir çok dj’in setlerini dinlemiş ve büyük çaplı eventlerde performans sergileyen tanınmış isimleri, kendi anlayışı ile dikkatli bir biçimde sentezlemiştir. 2004 senesinde üniversite eğitimine başlamış ayrıca Kıbrıs gece hayatında organizasyonlar gerçekleştirmiş, yurtdışından getirdiği özel isimlere warm up yaparak, kendisini teknik anlamda da geliştirmeyi başarmıştır.

Kısa süre içinde resident dj olarak kariyerindeki basamakları hızla tırmanmaya başlayan Cemre Burak, Yahel, Dirthy South, Kaskade, Jerome Isma-ae, Ralvero, Spankers, Sidekick ( Gio Di Leva ), U.f.u.k., Sarah Fab, Rebis, Volga Tamoz, Hande Yener, Berksan, Nil Burak ve Burak Kut gibi bir çok ünlü dj ve sanatçı ile sahneyi paylaşmıştır. Kıbrıs’ta club, yat, beach ve özel partilerin ardından Amerika’ya dönmüş ve Las Vegas’ta afterhour mekanlarında performanslarını sürdürmüştür.

Özellikle House ve türlerini çalmaya seven Cemre Burak, 2013 ve 2014 yıllarında Türkiye’nin önemli pop yıldızları ile birlikte albümlerde yer almış ve kendi single çalışmasını müzik severler ile buluşturmuştur. Günümüzde Dj kimliğinin yanı sıra dünyanın önemli isimlerininde aranjörlüğünü üstlenmektedir.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz