İbrahim Maalouf

İbrahim Maalouf dünyaca ünlü müzisyen, trompetçi olarak tanınmaktadır. 2018 yılında cinsel tacizden dolayı ceza aldığı yönünde haberler ile gündeme gelmiştir. Peki kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? müzik kariyeri, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1980 yılında dünyaya gelen İbrahim Maalouf aslen Lübnan, Beyrut asıllıdır ve Beyrut’ta doğmuştur. Dünyanın en yetenekli trompet ustalarından birisi olarak gösterilmektedir. Dedesi gazeteci ve müzikolog olarak tanınan Rushdi Maalouf, babası ise 4 sübaplı trompet’in icadını gerçekleştiren Nassim Maalouf, annesi ise Piyanist Nada Maalouf’tur. Ayrıca dünyaca ünlü yazar Amin Maalouf’un da yeğenidir.

Sanatçı, gazeteci ve yazar kökenli bir ailede sanat ile iç içe büyümüştür.

İbrahim Maalouf müzik kariyeri, ödülleri;

Geçmişten günümüze Elvis Costello, Sylvia Schwartz, Matthieu Chedid, Marcel Khalife ve Sting gibi dünyaca ünlü isimler ile bir çok başarı yakalayan İbrahim Maalouf, Gerard Boulanger”dan özel eğitim almıştır. Henüz 15 yaşında iken seslendirmiş olduğu, Bach’ın No. 2 Brandenburg Konçertosu ile müzik dünyasına giriş yapmıştır.

Ülkemizde de sahne almış, İstanbul Volkswagen Arena’da müzik severler ile buluşmuştur. Red & Black Light isimli bir albümünü kadınlara adadığını açıklayan sanatçı albümünde Beyonce‘nin Run teh World (Girls) şarkısını coverlamıştır. Doğu ve Batı kültürlerinin farklı öğelerini hem kendinde hem de müziğinde taşıyan sanatçı doğu’nun makamlarını caz müzik ile buluşturmuş ve caza yeni bir yorum getirmiştir.

Günümüzde müzik kariyerini sürdürmekte ayrıca, Fransa Paris Konservatuvarı’nda klasik müzik öğrencilerine doğaçlama ders vermektedir.

2010 yılında Fransız Caz Ödülleri’nde Yılın Enstrümantal Keşfi ödülü ve 2014 yılında da Fransız Müzik Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Müzisyen ödüllerinin sahibi olmuştur. Ayrıca Cesar En İyi Özgün Müzik Ödülünün de sahibidir.

Dalida by Ibrahim Maalouf, Tocororo, Kalthoum, Au pays d’Alice.., Illusions, Wind, Diagnostic ve Diachronism isimli müzik çalışmalarını müzik severler ile buluşturmuştur. Bir çok başyapıt denilebilecek sinema filmlerinin film müziklerini hazırlamıştır. Bunlardan bazıları, One Man and His Cow, Sibirya Ormanlarında, Red Rose, Smart Ass, Yves Saint Laurent ve L’homme du Pont Levant.

Yaşanan taciz olayının ardından hayatı ve müzik kariyerinin nasıl bir yönde etkileneceği ise tüm müzik dünyası tarafından merak konusudur. 14 yaşında bir ortaokul öğrencisine tacizde bulunduğu gerekçesi ile 4 ay tecilli hapis cezasına çarptırıldığı belirtilmiştir.

Resmi twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapmıştır. Yaptığı açıklamada bu durum skandallarla dolu, Sonuna kadar savaşacağım, çünkü gerçeklerden daha önemli bir şey yok demiştir.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz