Serpil Örümcer

Serpil Örümcer bir zamanların Yeşilçam efsanelerindendir. Hakkında ise özellikle sinema severler tarafından son dönemlerde sıkça nerede, ne yapıyor, kimdir? kaç yaşında? nereli gibi bir çok soru merak ediliyor.

1952 yılında dünyaya gelen Serpil Örümcer Beyaz Perde’de bayan bacak lakabı ile tanınan ünlü sinema oyuncusudur. Aslen Eskişehir doğumlu oyuncu, şarkıcı Berkant’ın Samanyolu’nu kendisine yazdığı ve hitap ettiği isimdir. Ancak şarkılardaki ve o yıllardaki renkli hayatının sonrasında günümüzde zor günler geçirdiği haberleri ile sıkça gündeme gelmektedir. Hiç bir zaman ne mehtaplı bir hayatı ne de uzun yıllar sürecek bir aşkı olmamış, o senelerin ardından zorluklarla geçen bir yaşantı kendisini bulmuştur.

Müzik hayatına atıldıktan sonra toplam 5 albüm ve 7 adet 45’lik plak çalışması ile müzik severlere seslenmiştir.


1967 senesinde Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenmiş olan güzellik yarışmasında henüz 14 yaşında iken güzellik kraliçesi seçilmiştir. Sonraki sene mankenlik yapmış 1972 senesinde ise şarkıcı Berkant Akgürgen ile evlenmiştir. Kısa sürede eşininde çalıştığı gece kulübünde sahne almaya başlamış kısa sürede şöhreti yakalamıştır. Evlilikleri ve aşkları öyle böyle olmamıştır, dillere destan bir aşk yaşamış ancak bu aşk sadece 1 sene sürmüştür. Kızı Fulya’ya hamile iken eşi tarafından terk edilmiştir.

En son İstanbul Bakırköy’de bir takıcı’da tezgahtar olarak çalışan Serpil Örümcer, ayrıca katıldığı Renkli Dünyalar isimli programda kışı geçirebilecek bir çatısı bile olmadığını, yardım edebilecek yetkililerden yardım beklediğini dile getirmiştir.

Serpil Örümcer evlilik hayatı;

Şarkıcı Berkan ile evliliğinin ardından iki kez daha evlenmiştir.

1989 senesinde Kayseri kökenli emniyet amiri Cengiz Kartal ile evlenmiş ancak eşi 1990 yılında vefat etmiştir. Batman’a gittiği bir konser sonrası 10 gün kalmış o dönemde Hasan Ölük ile evlenmiştir. Ancak yaşadığı işkenceler sonrası elinde raporlar ile mahkemede soluğu almıştır. Zar zor bu evliliği sonlandırmış ancak tüm mal varlığını yitirmiştir. Hasan Ölük’ün 4 eşinin ve 11 çocuğunun olduğunu da daha sonra öğrenmiştir. 2010 senesinde Vahe Kılıçarslan tarafından hazırlanıp sunulan Dekodizayn ismli program ile evi yenilenmiş iyi hale getirilmiştir. Ancak sabit bir geliri ve kazancı olmadığı için günümüzde halen maddi imkansızlıklar içerisinde yaşantısını sürdürmeye çalışmaktadır.

Serpil Örümcer rol aldığı sinema filmleri;

Ali Baba’nın Çiftliği, Dalgacı Mahmut, Adım Kan, soyadım Silah, Çingene Aşkı Paprika ve Benim de kalbim Var. Albümleri ise Aşka Hasret, Yeşil Yeşil, Gül Gibi Koklarım Seni, Aşığım Bir Şoföre ve Kerize Bak Kerize.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz