Nil Ertürk

Nil Ertürk kimdir? Son dönemlerde özellikle moda severler tarafından sıkı takibe alınan ünlü isim hakkında merak edilen soruların cevapları.

1988 yılında dünyaya gelen Nil Ertürk, 2010 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olmuştur.

Okulun son yılında farklı dallarda stajlar yapmıştır. Kamera önü ve kamera arkası yaptığı çalışmalar sonucunda nasıl mutlu olurum diye düşünerek modanın hep hayatında olduğunu ve küçüklükten beri yapmak istediği şeyin moda olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle moda sektöründe çalışmaya karar vermiştir.

Mezuniyetin ardından moda üzerine hayatını devam ettirmeye karar vermiş ilk işi olarak ise İstanbul’da çekilen Chanel No.5 parfüm reklamında kostüm asistanlığı yapmıştır.

Nil Ertürk iş hayatı;

Ardından 2009 senesinde kendi moda bloğunu açmış, Vogue, Elle gibi dergilerin de bulunduğu bir çok uluslar arası mecrada isminden söz ettirmeyi başarmıştır. Günümüzde dünyanın en iyi 100 Moda Blogu arasında gösterilmektedir.

Mesleki kariyerinde stil danışmanlığının yanı sıra satın alma uzmanlığı ve online mağaza yöneticiliği görevleri bulunmaktadır. 2013 senesinden bu yana kendi şirketi altında bir çok markaya dijital içerikler üreten Nil Ertük, 2015 yılında kardeşi ve eşi ile beraber Bey isminde bir erkek giyim mağazası kurmuştur. 2016 senesinde ise hazır giyim markası olan Frea’yı hayata geçirmiştir.

İş hayatında başarıdan başarıya koşan Nil Ertürk evlidir. Bu evliliğinden Liza isminde bir kızı vardır. Doğum yeri ve aslen nereli olduğu bilgilerine ise henüz ulaşılamamıştır. Yaşantısını İstanbul’da sürdürmektedir.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz