Ömer Furkan Banaz

Ömer Furkan Banaz son dönemde Bursaspor’un tek başkan adayı olarak merak edilen isim olmuştur. Hakkında merak edilen soruların cevapları. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Ömer Furkan Banaz Kimdir? Aslen Nereli?

Bursaspor’da Olağanüstü Genel Kurulda başkan adayı olan Ömer Furkan Banaz aslen doğma büyüme Bursa’lıdır. Babası uzun yıllar önce Bursa yerel gazetesi olan Marmara Gazetesi bünyesinde muhasebecilik yapmış bir isimdir. Uzun senelerdir Bursa’ya bir çok alanda hizmet eden bir ailenin evladıdır.

Bursaspor Kulübü Taraftar ve Üye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Günümüzde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önemli iştiraklerinden BURFAŞ’ın Genel Müdürü olarak çalışma hayatını sürdürmektedir.

Son dönemde Bursaspor’da Olağanüstü Genel Kurulda başkan adayı olmuş, ardından beyaz listesini açıklamıştır. Liste de ise şu isimler yer almıştır.

Yönetim Kurulu Listesi:

Talha Temurhan
Mehmet Zahit Yanar
Sinan Topuk
Onur Özen
Ramazan Çetin Kaya
Ali Karaca
Mustafa Kuzu
Rıdvan Gültekin
Ahmet Güngör
Selim Yolgeçen
Metin Alp
Enes Can Demir

Yedek Liste:

Şaban Serbest
Mustafa Ermiş
Ersel İkiyıldız
Emre Planalı
Semih Şevik
Sezai Çelik

2022 yılının Şubat ayında gerçekleşen Bursaspor olağanüstü seçimli genel kurulda kulübün yeni başkanı olduğu açıklanmıştır. Eski başkan Hayrettin Gülgüler ve ekibi yapılan açık oylamada oy birliği ile ibra edilmemiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş‘ın da destek ve yönlendirmeleri ile bu sorumluluğu üstlenmeye karar verdiğini dile getirmiştir. Ömer Furkan Banaz Bursaspor 30. Başkanı olarak tarihe ismini yazdırmıştır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz