Mithat Bereket

Mithat Bereket uzun yıllar gazeteci, muhabir ve yazar olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Bir çok dünya lideri ile yaptığı söyleşiler, röportajlar ile başarılı gazetecilik kariyerine sahip olan ünlü isim hakkında kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Mithat Bereket Kimdir? Nereli?

1966 yılında dünyaya gelen Mithat Bereket doğma büyüme Ankara, aslen ise Hatay Antakya’lıdır. TED Ankara Koleji’ni tamamlamıştır. Daha sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden başarı ile mezun olmuştur. İngiltere Lancaster Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler bölümünde Yüksek Lisans yapmış, tezi ise Kıbrıs üzerine olmuştur. Yine aynı üniversite bünyesinde, Radikal İslam üzerine doktora çalışmasında bulunmuştur.

Bir dönem Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ders veren Mithat Bereket Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi ve Pusula Akademisi’nin kurucusu olarak hizmet vermiştir.

Uzun süre amatör olarak üniversite döneminde Basketbol oynayan Bereket, savaş muhabiri olarak, Bosna Hersek, Halepçe, Kosova, Irak, Afganistan, Çeçenistan ve Filistin bölgelerinde sıcak savaş ortamında muhabirlik yapmıştır.

1995 yılında kendi haber programı Pusula’yı hazırlayıp sunmuş, www.pusula.tv ve Businessweek Dergisi’nde haftalık yazılar yazmıştır.

Gazetecilik hayatı boyunca bir çok dünya lideri ile söyleşilerde bulunmuştur. Bu isimlerden bazıları ise, Nelson Mandela, Benazir Butto, Muammer Kaddafi, Yaser Arafat, Şamil Basayev, Madeleine Albright, Ürdün Kralı II. Abdullah, İzak Rabin, Simon Peres, Nursultan Nazarbayev, Celal Talabani, Richard Perle, Netanyahu, Antonia Di Pietro ve Ebulfez Elçibey.

Mithat Bereket Kaç Yaşında?

Mithat Bereket 57 yaşındadır. Doğum tarihi 10 Ekim 1966, burcu ise terazi’dir.

Mithat Bereket Hastalığı Nedir?

Son dönemlerde ise yaşadığı rahatsızlığı hastalığı sebebi ile de merak konusu olan Mithat Bereket, tıptaki ismi ile “sürmenaj” yani kas yorgunluğu rahatsızlığına sahiptir. Hastalık, uzun süreli yoğun tempo ve yetersiz uyku sonucu beyin ile bazı kaslar arasındaki iletişimin yavaşlamasından kaynaklanmaktadır. Geçici bir rahatsızlık olduğu belirtilmektedir.

Yaşadığı bu rahatsız için ise kendisi şu açıklamalarda bulunmuştur. Yoğun iş temposunda iken çok az uyku ile uzun yıllar çalıştığını, ayrıca düzensiz beslenmenin de buna etki ettiğini dile getirmiştir. Tek sorununun düşündüklerini dile getiremediği olduğunu, televizyon dışında üretmeye devam etiğini, yazdığını ve belgesel çekmekle ilgili çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtmiştir.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz