Horoz Nuri

Horoz Nuri kimdir? Gerçek adı ile Vahe Ozinyan 58’den fazla filmde rol alarak Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden birisi haline geldi. Büyük üstat Vahe Ozinyan’ı tekrar hatırlatmak istedik. Kısaca kariyeri, oynadığı filmler, hayatı ve biyografi bilgileri.

Horoz Nuri Kimdir? Kaç Yaşında Vefat Etti?

3 Kasım 1911 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. 12 Şubat 1969 tarihinde 57 yaşındayken prostat kanserinden dolayı hayata gözlerini yumdu. Şuan İstanbul Feriköy Mezarlığı’ndadır. Kendisi aslında Türkiye Ermenisi’dir. Lise hayatını Samsun Lisesi’nde bitirdi. Gerçek adı Vahe Ozinyan’dır.

5 kez evlilik yaşayan Vahi Öz’ün ilk eşinden Taner isminde bir oğlu oldu. Son eşi ise 1969 yılında vefat eden Jale Öz oldu. 2. eşinin ise Saime Sinan olduğu biliniyor. Diğer eşleri hakkında herhangi bir bilgi yoktur.

İlk tiyatro deneyimini 1928’de Samsun Gençlik Mahfeli’nde yaşadı. Daha sonra ise ilk profesyonel oyunculuğunu İstanbul Şehir Tiyatrosun’da gerçekleştirdi. 58’den fazla filmde rol aldığı biliniyor. Yönetmenliğin yanı sıra oyunculukta da başarılı performans gösterdi. Kendi adına bir tiyatro sahnesi bile kurmuştur.

Mualla Sürer ile birlikte rol almasıyla popülaritesi bir hayli artmıştır. Filmlerde bilinen adı ise Horoz Nuri’dir.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz