Ali Pınar

Ali Pınar oyuncu, yönetmen, yapımcı, şarkıcı ve radyo sunucusu’dur. Günümüze kadar bir çok sinema ve dizi de rol almıştır. Ayrıca müzisyen kimliği ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Hakkında ise hayranları tarafından bir çok sorunun cevabı merak konusudur. Kimdir? aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Ali Pınar Kimdir? Nereli?

1977 yılının Eylül ayında dünyaya gelen yakışıklı isim İstanbul doğumludur. Henüz 8 yaşında iken ailesi ile birlikte, Belçika’nın Başkenti Brüksel’e gitmiştir. Orada, Arthur De Greef ve Waterloo akademilerinde 7 sene piyano eğitimi almıştır. Uzun yıllar sonra 14 yaşında iken tekrar Türkiye’ye dönmüştür. Galatasaray Lisesi’ni tamamlamıştır. Ardından, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-TV Bölümü’nden mezun olmuştur. Mezuniyetin ardından, Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Anasanat dalında Yüksek Lisans yapmıştır.

Diğer yandan, MSÜ Devlet Konservatuarı’nda Yarı Zamanlı Şan Bölümü’nde 3 sene Ayhan Baran ile Şan (opera) çalışmıştır. Yine aynı zamanda, Şahika Tekand (Stüdyo Oyuncuları), Ayla Algan ve 3 sene asistanlığını üstlendiği Mehmet Ulusoy ile oyunculuk çalışmıştır. Ali Pınar ayrıca, Kate Hendrickson, Jason Hale ve Ege Maltepe’nin Viola Spolin workshoplarına katılmıştır.

1995 yılından itibaren, Eski Cemal Reşit Rey Operası ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda asistan olarak görev almıştır. Opera ve tiyatro oyunlarında sahne almıştır. TRT ekranlarında, Sinepolitik isimli programı hazırlayıp sunmuştur. 2002 senesinde Corpora Productions’u kurmuş, yapımcı ve yönetmen olarak pek çok uluslararası yapımın altına imzasını atmıştır. Kurucusu olduğu İstanbul Barok bünyesinde ve ayrıca Ankara Devlet Opera’sında yedi Barok opera sahneye koymuştur.

Tango Neva gibi çeşitli müzik toplulukları ile yedi farklı dilde şarkılar söyleyen Ali Pınar, yurt içinde ve yurt dışında turnelere katılmıştır.

Ali Pınar Boyu, Kaç Yaşında?

Yakışıklı oyuncunun boyu 1.80 cm, burcu ise başak’tır. 2021 yılı itibariyle yaşı 43.

Ali Pınar Hakkında Gerçekler:

2002 ‘den itibaren TRT Radyo 3’te Aksak, Açık Radyo’da Alla Turca ve Borusan Klasik’te Alafranga isimli programları hazırlayıp sunmuştur.
100. Doğum Yılında Cemal Reşit Rey isimli kitabı Pan Yayıncılık tarafından yayınlanmıştır.
Devlet Opera ve Balesi için opera, Devlet Tiyatrosu için oyun çevirileri yapmıştır.
Mesleki yaşamına asistanlık yaparak adım atmıştır.
Fransızca İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

Günümüze kadar, Çılgın Bediş, Ruhsar, Metropalas, Aşka Sürgün, Beyaz Gelincik, Emret Komutanım, İffet, Güneşin Kızları ve Cesur ve Güzel dizilerinde rol almıştır. Ayrıca Gölge, Bahtı Kara, Ada, La Confrérie Des Larmes ve I am You gibi yerli ve uluslararası sinema filmleri ile reklam filmlerinde yer almıştır.

2019’da, Fox TV ekranlarında yayınlanmış olan Bir Aile Hikayesi’nde Sinan, en son ise, TRT 1 ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde İngiliz Sefir karakterini üstlenmiştir. Dizide Bülent İnal, Duygu Gürcan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Selen Öztürk ve Ali Nuri Türkoğlu gibi isimler de rol almıştır. 2021 yılında Kırmızı Oda isimli diziye dahil olmuştur.

Resmi instagram hesabı @alipinarofficial ‘ın günümüz itibariyle takipçi sayısı 15,5bin civarındadır. Ali Pınar hakkında daha detaylı bilgileri ulaşmak ve takip için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. https://alipinar.com

Oynadığı sinema ve diziler:

Payitaht Abdülhamid (İngiliz Sefir)
Bir Aile Hikayesi (Sinan)
I Am You
Dört Köşeli Üçgen
Cesur ve Güzel
Güneşin Kızları
Bir Gece
La Confrérie Des Larmes / “Brotherhood of Tears”
İffet
Ada: Zombilerin Düğünü / Island
Bahtı Kara
Gece Gündüz
Mac Guffin
Gölge / Shadow
Parmaklıklar Ardında
Benden Baba Olmaz
Pulpa
Emret Komutanım
Beyaz Gelincik
Aşka Sürgün
Ödünç Hayat
Türk Dili Eğitim Filmi / Turkish Language Education Film
Metropalas
Lise Defteri
Adak / Oblation
Nisan Yağmuru
Die Auslandstournee / Tour Abroad
Köpekler Adası / Island of Dogs
Ruhsar
Çılgın Bediş
Azmi

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz