Melza Burcu İnce

Melza Burcu İnce hakkında merak edilen müzik ve oyunculuk kariyeri. Peki kaç yaşında? aslen nereli? eğitimi, kariyeri, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1985 yılında Samsun’da dünyaya gelen ünlü isim bir taraftan aslen Samsun, bir taraftan da aslen Giresun Tirebolu’ludur. Müzik ve oyunculuk ile ilginen başarılı isim henüz 9 yaşında iken Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda eğitim almaya başlamıştır. Uzun yıllar Konservatuvar’da eğitim aldıktan sonra İstanbul’a taşınmış ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Musikisi Bölümü’nden mezun olmuştur.

Melza Burcu İnce Beste yapmakta, keman çalmakta ayrıca sinema ve dizilerde rol almaktadır. İlk sinema oyunculuk deneyimini Bir kahramanlık hikayesi olan ‘120’ isimli sinema filmi ile gerçekleştirmiştir. Ayrıca Kampüste Çıplak Ayaklar adlı film de Şiva karakterine hayat vermiştir. Daha sonra Son Çıkış adlı dizi de ise Rojin karakterini üstlenmiştir.

Başarılı müzik kariyerini de sürdüren güzel isim son klibi ile müzik dünyasında büyük beğeni toplamıştır. Yönetmenliğini Oğuzhan Kır’ın üstlendiği ve memleketi Tirebolu’da çektirdiği Merhaba isimli klibi ve şarkısı ile ulusal basında dinleyici ve izleyicilerden tam not almıştır. Burcu İnce Uzun yıllar müzik çalışmalarına Yunanistan’da devam etmiş daha sonra yurda dönmüştür. Oyuncu kimliğinin yanı sıra şarkıcı, besteci ve söz yazarı olarak müzik çalışmalarına Türkiye devam etmeye karar vermiştir.

Melza Burcu İnce oynadığı sinema ve diziler;

2015 – Son Çıkış (Rojin (Tövbekar))
2009 – Kampüste Çıplak Ayaklar (Şiva)
2009 – Adab-ı Muaşeret (Öğrenci)
2007 – 120 (Reyhan)

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz