Merve Üçer

Merve Üçer rol aldığı başarılı projeler ile adından söz ettirmeyi başarmıştır. Hakkında ise ekran severler tarafından aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? eğitimi, oynadığı sinema ve diziler gibi bir çok sorunun cevabı merak konusudur. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1992 yılının Şubat ayında dünyaya gelen güzel oyuncu Merve Üçer kova burcudur. Boyu 1.76 cm, kilosu ise 53’tür. Bekar olan güzel isim Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden başarı ile mezun olmuştur.

Oyunculuk kariyeri öncesinde manken, model olarak isminden söz ettiren Üçer 2013 senesinde Miss Turkey isimli yarışmaya katılmıştır. Yarışmanın hemen ardından manken ve model olarak çalışmalarına devam etmiş, akabinde ise oyuncu olarak kariyerini sürdürmeye karar vermiştir.

Merve Üçer oynadığı sinema ve diziler;

Yine aynı sene yarışmadan sonra 1993’te ilk kez kamera karşısına bir sinema filmi için geçmiş ve İblisin Oğlu 13. Vahşet isimli sinema filminde rol almıştır. 1 yıl sonra 1994’te ise Çılgın Dersane isimli sinema filminde rol alıp, film de Zeynep karakterine hayat vermiştir.

Başarılı oyunculuk kariyerine 2019 yılında ise Beni Bırakma adlı dizinin oyuncu kadrosuna dahil olarak devam eden Üçer, Beni Bırakma isimli dizide ise Elif karakterini canlandırmıştır. Dizide Sude Doğar, Berkay Veli, Çağla Çukurova ve Aysu Tunca gibi isimlerle birlikte rol almıştır.

Merve Üçer oyunculuk çalışmalarını Setroom Oyunculuk Ajansı‘na bağlı olarak devam ettirmektedir. Resmi sosyal medya hesaplarını da aktif bir şekilde kullanmakta günümüz itibariyle instagram hesabında ki takipçi sayısı 25 bin civarındadır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz