Ali Fuad Pekzeren

Ali Fuad Pekzeren hakkında merak edilen oyunculuk kariyeri. Kaç yaşında? hangi sinema ve dizilerde rol aldı? kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1989 yılının Mart ayında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Boyu 1.75 cm, kilosu 145, burcu ise Koç’tur. Sahne ile ilk defa henüz 6. sınıfta iken okulda tanışmıştır. Okulda Küçük Prens isimli oyunda Kral rolünü üstlenmiştir. Tiyatro ile tanıştığı okul İstanbul’da bulunan Kalamış İlköğretim Okulu’dur. Bu şekilde tiyatroyu sevmeye başlamış, Lise 3. sınıfta iken Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve hocası Tülay Akın ile tanışmış ve kariyeri bu yönde hızla ilerlemeye başlamıştır.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde 2 sene eğitim ile birlikte ayrıca Açıköğretim Üniversitesi İşletme Bölümü’nde eğitim görmüştür.

Daha sonra Tülay Akın vasıtası ile Mint Akademi, Birol Güven ve Müfit Can Saçıntı ile tanışmış, kısa süre sonra kendisini ekranlarda bulmuştur. Sonrasında ise Komedi Türk’ün arasına Parrazit adında skeçler hazırlamıştır. Komedi Türk onun ilk kamera önü deneyimi gerçekleştirdiği proje olmuştur.

2008 yılında Komedi Türk ile birlikte ekran severler tarafından tanınmıştır. Daha sonra 2009 yılından 2011 yılına kadar Papatyam isimli dizide Börekçi Mustafa karakterini canlandırmıştır. 2012 yılından itibaren ise TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Seksenler’in oyuncu kadrosunda yer almış ve dizide Sinan karakterine hayat vermiştir.

Ali Fuad Pekzeren Haluk Bilginer, Kevin Spacey ve Robert de Niro gibi usta isimleri izlemekten büyük keyif almaktadır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz