Doruk Şengezer

Doruk Şengezer aslen nereli? kaç yaşında? hangi dizi ve sinema filmlerinde rol almıştır gibi bir çok soru ile merak edilen oyuncular arasında yer almaktadır. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1983 yılının Ocak ayında dünyaya gelen başarılı oyuncu Doruk Şengezer aslen Bursa doğumludur. Burcu ise Oğlak’tır. Göz rengi yeşi, boyu 1.90 cm, kilosu ise 91’dir. Yakışıklılığı, uzun boyu, düzgün fiziği ve göz rengi ile genç kızların sevgilisi’dir.

Bursa Cumhuriyet Anadolu Lisesini bitirmiş, 2003 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne başlamış 2007 yılında mezun olmuştur. 2012 yılında ise Kadir Has Üniversitesi Film Drama’da Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.

Doruk Şengezer oynadığı dizi ve sinema filmleri;

Gurbet Kuşları, Arka Sokaklar, Sakarya Fırat ve Savaşçı. Rol aldığı sinema filmleri ise 2009 yılında Nefes: Vatan Sağolsun, 2009 yılında Yüreğine Sor ve 2013 yılında Kadın İşi: Banka Soygunu’dur.


Günümüzde Savaşçı dizisine dahil olan yakışıklı oyuncu, dizide Lazar karakteri ile Karon’un tetikçilerinden ve yardımcılarından birisi olarak kamera karşısına geçmiştir.

Ayrıca Meçhul, İki Kişilik ve Yürekli Bir Kadın kısa filmlerinde yer almıştır.

Yer aldığı tiyatro oyunları ise;

(2006 – 2007) – Kafkas Tebeşir Dairesi
(2008) – Sahici İnsanlar Plastik Ölümler
(2009 – 2010) – Fuck-Buddy Aranıyor
(2013 – 2014) – Sinan Süleymaniye’de…

Hobi ve özel yetenekleri arasında, piyano, motorsiklet kullanma, latin dansları, Ege bölgesi halk oyunları, ata binme, yüzme, masa tenisi, futbol ve basketbol gibi sporlar bulunmaktadır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz