Natalie Portman

1981 doğumlu dünyaca ünlü oyuncu Natalie Portman ailenin tek çocuğudur. İsrail, Jerusalem’de doğmuş gerçek soyadı Herşlag, burcu ise İkizlerdir. Babası Romanya ve Polonya’dan göç eden Yahudi, annesi ise Rusya ve Avusturya kökenli yahudilerdendir. Babası endokrinoloji uzmanı olarak doktorluk yapmıştır. 3 yaşında iken ailesi ile birlikte Amerika, Washington’a taşınmıştır.

Ardından New York’a taşınmış, orada Syosset High School ve Harvard Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Hebrew Üniversitesi’nde ise yüksek lisans yapmıştır.

Dört yaşından itibaren dans eğitimleri almış, çocukluk yıllarında eğitim arası verildiğinde yaz tatillerini tiyatro kamplarına giderek değerlendirmiştir. 12 yaşında çocuk modellik yapmaya başlamış ve 13 yaşında iken Leon isimli sinema filminde ünlü aktör Jean Reno ile başrolleri paylaşmıştır. Rol aldığı Leon filmi ile dünya çapında üne kavuşan Natalie Portman filmde bir çocuktan beklenmeyecek bir oyunculuk sergilemiştir.

Daha sonra rol aldığı sinema filmleri ile Altın Küre Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu Oscarı gibi bir çok ödülün sahibi olmuştur. Ana dili gibi İngilizce ve İbranice bilen Natalie Portman ayrıca, Japonca, Almanca, İspanyolca, Almanca ve Fransızca dillerini bilmekte, Arapça’yı yeterli seviyede konuşabilmektedir.

Geçmişten günümüze Leon dışında, Developing, Beautiful Girls, Everyone Says I Love You, Yıldız Savaşları, Anywhere but Here, Zoolander, Cold Mountain, Garden State, Closer, Free Zone, V for Vendetta, Goya’nın Hayaletleri, my Blueberry Nights, Hotel Chevalier, Sihirli Oyuncakçı, Boleyn Kızı, Brothers, Hesher, Black Swan, Thor ve Bağlanmak Yok gibi bir çok sinema filminde rol almıştır.

2012 yılında Benjamin Millepied ile evlenen Natalie Portman’nın bu evliliğinden Aleph ve Amalia isimlerinde iki çocuğu vardır. 1.60 boyunda, 50 kilo ağırlığında olan ünlü oyuncunun vücut ölçüleri ise 87-63.5-87 cm’dir.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz