John Coffey

Sinema severler tarafından Yeşil Yol yani The Green Mile sinema filminde canlandırdığı John Coffey karakteri ile tanınan oyuncu Michael Clarke Duncan, Amerika’da dünyaya gelmiştir.

Yeşil Yol filmi ile Akademi Ödülü ve Oscar Ödülün aday gösterilsede, Saturn Ödüllerinde en iyi aktör ödülünün sahibi olmuştur.

Küçük yaşlarda iken babası evi terk eden, Michael Clarke Duncan kız kardeşi Judy ve annesi Jean Duncan ile yaşamını sürdürmüştür. Annesi gündelikçi olarak çalışmış, Michael Clarke Duncan ise çocuk yaştan itibaren oyunculuğa merak sarmıştır.

Alcorn State Üniversitesinde eğitim gördüğü dönem annesi rahatsızlanmış, ünlü aktörde eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Okulun ardından bir doğalgaz firmasının kazı çalışma işlerinde çalışmış, ayrıca gece kulüplerinde bodyguard olarak görev yapmıştır.

Uzun boyu ve iri cüssesi ile bir senede basketbol oynamıştır. Bodyguard olarak çalıştığı dönemde dikkatleri üzerine çekmiş ve irili ufaklı filmlerde küçük roller almaya başlamıştır.

John Coffey 1997 yılında bodyguard’lığı bırakmış, bir sene sonra Armageddon filminde rol almış bu dönemde Bruce Wilis ile yakın arkadaş olmuştur. 2012 yılında kalp krizi geçiren ünlü oyuncu 3 Eylül’de Los Angeles’ta kaldırıldığı hastanede 55 yaşında iken yaşamını yitirmiştir.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz