Rengin Samurçay

Rengin Samurçay hakkında merak edilen tüm soruların cevapları. Kaç yaşında? nerede doğdu? kimdir? Eğitimi, Çalışmaları, Kariyeri, Kısaca Hayatı ve biyografi bilgileri.

Rengin Samurçay Ankara’da dünyaya gelmiştir. Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu olan Samurçay, ayrıca Dil-Tarih ve Coğrafya fakültesi’de Tiyatro okumuştur. Maalesef boyu, kilosu, kaç yaşında, doğum tarihi gibi merak edilen diğer bilgilerine henüz ulaşılamamıştır.

Ankara Devlet Tiyatrosu bünyesinde, “Kurban” ve “Kerbela” oyunlarında başarılı bir şekilde yer almıştır. Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Kerbela” da korobaşındaki – farklı anlatım boyutlarını bir arada tutan ve oyunun vurgusunu belirleyen güçlü yorumu nedeni ile “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” Rengin Samurçay’a sunulmuştur.

2019 yılında gösterime giren “Lüküs Hayat” adlı tiyatro oyununda Zeynep karakterini canlandırmaktadır. Yine 2019 yılında yönetmenliğini Doğa Can Anafarta’nın yaptığı “Enes Batur: Gerçek Kahraman” adlı sinema filminde başarılı oyunculuğuyla yer almıştır.

Bir çok kaynakta aslen Yunanistan Kanya’lı olduğu belirtilmekte, Ankara doğumludur.

Rol Aldığı Diğer Tiyatro Oyunları;

Woyzcek
Yedi Köyün Yargıcı
Nalınlar

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz