Gözde Dinç

Gözde Dinç hakkında merak edilen oyunculuk kariyeri. Kaç yaşında? doğum yeri, doğum tarihi, aslen nereli? eğitimi, oynadığı sinema ve diziler, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1988 yılının Mayıs ayında Ankara’da dünyaya gelen Gözde Dinç, aslen Balıkesir’lidir. Sahne dünyasına 6 yaşında Bale ile başlamıştır. 6 yaşından 10 yaşına kadar bale yaptıktan sonra Liseye kadar folklör olarak dans hayatına devam etmiştir. 2002 yılında İstasyon Sanat Akademisini bitirerek profesyonel fotoğrafçılık yapmıştır.

Gözde Dinç eğitim hayatı;

2005 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünü kazanmıştır. Felsefe Bölümünü yarıda bırakarak tekrar sahne hayatına dönerek Tatavla Sahne de hem eğitim almış, hem de sahnede müdür yardımcısı olarak çalışarak aynı zamanda ışık teknikerliği yapmıştır. Ardından 2015 yılında kazandığı Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nden başarı ile mezun olmuştur. Çocuk Oyunları yazıp yönetmiştir.

Beykent üniversitesi Konservatuar Oyunculuk / Tiyatro Bölümü mezunu Temel ve İleri Oyunculuk Eğitimi.

Televizyon dünyasına ilk olarak, ”15 Temmuz Şehitler Kısa Filmi” (Yeşim Şehidin kız kardeşi) ile giriş yapan güzel oyuncu daha sonra, Payitaht Abdülhamid dizisinin devamlı kadrosuna (Leyla Kalfa 2. Sezon) karakteri ile dahil olmuştur. Beyaz perdeye ise 21 Şubat 2020 Cuma Günü Vizyona girecek olan uzun metraj sinema filmi, “Efsunlu Ayin” (Ressam Gözde Karakteri) ile giriş yapmıştır.

Daha önce Küçük Ruh adlı uzun metrajlı sinema filminde, 2015 yılında Elif karakterini canlandırmıştır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz