Sancakay Ilım

Sancakay Ilım hakkında merak edilen soruların cevapları. Kimdir? aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? eğitimi, kariyeri. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1997 yılının Ocak ayında dünyaya gelen Ilım, İstanbul Bahçelievler doğumludur. Maalesef henüz boyu ve kilosu bilgilerine ulaşılamamış, kova burcudur. Aslen nerelisiniz sorusuna Rize ve İzmir olarak cevap vermiştir.

İstanbul’da doğmuş olsada yetişme çağı, İzmir ve Rize’de geçmiştir. Ritmik Jimnastik ile spor dünyasına giriş yapan başarılı isim, Lise 3. sınıfa kadar İzmir’de okumuş, futbol kariyerine ise Futsal’da başlamıştır. Sancakay Ilım Lise’nın son sınıfında iken Rize Yeşil Çay Spor takımına transfer olarak Lise eğitimini orada tamamlamıştır. Lisansı Karşıyaka Beden Eğitimi ve Sphor Eğt. Mer. Spor takımında çıkmıştır. Ardından Rize Yeşil Çay Spor takımında forma giymiştir.

2 yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Rus dili edebiyatı Bölümü’nde eğitim görmüştür. Daha sonra Konservatuvar tiyatro bölümü yetenek sınavlarına girmiş, kazanmış ve İstanbul’a taşınmıştır. Konservatur’ı kazandıktan sonra futbol kariyerini noktalamıştır.

Rusça ve İngilizce bilen Ilım, 2 sezon Kadıköy theatron sahnesinde Edinburg festivalinden gelen Ofsayt oyununda başrol oynamıştır. Ayrıca uzun süredir Hayal Kahvesi’nde anlaşmalı vokal olarak sahne almakta, kendi bestelerini seslendirmekte ve gitar çalmaktadır.

Sancakay Ilım hakkında kısa bilgiler;

Sancakay ne demek?

Kendisine yöneltilen Sancakay ne demek? sorusuna, Türk Bayrağı cevabını vermiştir.

Bir çok kaynakta eski futbolcu, teknik direktör Ünal Karaman‘ın yeğeni olduğu belirtilmektedir. Ünal Karaman bilindiği üzere aslen Konya’lıdır. Resmi instagram hesabında da Ünal Karaman ile birlikte yer alan resmine Dayım notunu düşmüş, yani Ünal Karaman Sancakay’ın dayısıdır.

Tüm bunların yanı sıra youtube video sitesinde de içerikler üreten güzel isim 2021 yılında Survivor yarışmasına katılmıştır. Gönüllüler kadrosunda yer alan Sancakay Ilım yarışmanın iddialı isimlerinden birisidir. Disiplinli, kararlı ve inatçı olduğunu belirten güzel isim resmi instagram hesabını sancakay8 ismi ile kullanmaktadır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz