Toni Watson

Toni Watson (Tones and I) hakkında müzik severler tarafından bir çok soru merak konusudur. Kaç yaşında? nereli? boyu, kilosu kaç? müzik kariyeri, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1993 yılının Mayıs ayında Avustralya’da dünyaya gelmiştir. Mornington Yarımadası’ndaki Martha Dağı bölgesinde küçük bir kasaba’da yetişmiştir. Google dahil bir çok platformda doğum tarihi 2000 olarak belirtilmekte ancak bunun yanlış bir bilgi olduğu bazı kaynaklarda sık sık vurgulanmaktadır. Toni Watson’un boyu 1.65 cm, burcu ise boğa’dır. Kilosu ile ilgili de sık sık sorular sorulsada kilosu ile ilgili net bir bilgi kayıtlara geçmemiştir.

Dromana Ortaokulu döneminde müzik eğitimi almış, klavye ve davul derslerine katılmış, yerel konserler ve festivallerde yer almıştır.

Henüz bir kaç yıl öncesine kadar sokak sanatçısı olarak müzik ile ilgilenmiş olsada o dönemde bile ciddi bir hayran kitlesine sahip bir isim olmayı başarmıştır. 2019 yılının Mayıs ayında ise söylediği Dance Monkey isimli şarkı ile 30 Ülke’nin pop listelerinde 1. sıraya yükselmeyi başarmıştır. Şarkı Amerika Bilboard Hot 100’ün en iyi 5’ine ulaşmıştır.

Daha sonra 2020 Uluslararası Şarkı Yarışması (ISC) yi kazanmış, ülkesi Avustralya’da Yılın Şarkısı adı altında Dance Monkey ile bir çok ödülün sahibi olmuştur. Günümüzde ise tüm dünyayı kasıp kavurmayı başaran Watson sokaktan gelerek dünya çapında konserler vererek azminin karşılığını almayı başarmıştır.

Toni Watson müzik kariyeri;

2017 yılının Eylül ayında, Yeni Güney Galler’deki Byron Bay’e giderek menajer Jackson Walkden-Brown ile tanışmıştır. Ardından Avustralya Melbourne’ye giderek müzik çalışmalarına hız vermiştir. 2018 senesinde Walkden-Brown’un evinde ve Byron Bay’deki minibüsünün dışında yaşayarak, müzik yapmış, bestelerini kaleme dökmüş tamamen müziğe yoğunlaşmıştır. 2019 şubat’ta Lemon Tree Music ile sözleşme imzalamış ve müzik dünyasına sıkı bir giriş yapmıştır.

İlk single çalışması, Johnny Run Away’i 1 Mart 2019 tarihinde müzik severler ile buluşturmuştur. Bu single çalışması yapımcı ve söz yazarı Konstantin Kersting tarafından kaydedilmiş, ertesi hafta Avustralya alternatif radyo istasyonunda çalınmış, Richard Kingsmill, Tommy Faith ve Declan Byrne gibi profesyonel isimlerden olumlu eleştiriler almıştır.

10 Mayıs 2019 tarihinde ise Dance Monkey adlı şarkısını seslendirmiş ve yayınlamış, 30’dan fazla ülkenin resmi müzik listelerinde bir numaraya ulaşmıştır. Bu şarkı halen bir çok ülke ve Avustralya’da 1 numara olarak yerini korumaktadır. 30 Ağustos 2019 tarihinde ise Tones ve ben ilk EP’si The Kids Are Coming’i çıkarmıştır. Yine aynı sene The Kids Are Coming adlı EP’si yayınlandı.

Sosyal medya hesapları;

Başarılı şarkıcı’nın günümüz itibariyle resmi youtube kanalında ki abone sayısı 3,68 Mn civarında. Resmi instagram hesabında ki takipçi sayısı ise 694bin. 25 Haziran 2019 tarihinde Youtube video sitesinde yüklenen Dance Monkey isimli şarkının video klibi günümüze kadar 1.126.061.452 gibi inanılmaz bir izlenme sayısına ulaştı. Bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz