Ege Çubukçu

blank

Ege Çubukçu hakkında merak edilen tüm soruların cevapları. Aslen nereli? kaç yaşında? eğitimi, doğum yeri, kısaca müzik hayatı ve biyografi bilgileri.

1983 yılının Kasım ayında dünyaya gelen Ege Çubukçu aslen İzmir doğumludur. Lise döneminde iken amatör olarak müzik ile ilgilenmeye başlamıştir. İlerleyen süreçte tiyatrolara müzikler hazırlamış, radyoculuk yıllarında kendi müziğini hazırlamış ve İzmir Coast isminde köklü bir grup ile birlikte çalışmıştır. RoadShow Turneleri ile vermiş olduğu 350 konser ile isminden söz ettirmiş, 2005 senesinde Bir Gün isimli albüm ile profesyonel müzik dünyasına giriş yapmıştır. Yaz Geldi, ardından Ayşe Hatun Önal ile birlikte Hey Dj gibi besteleri ile çıkışını sürdürmüştür.

2008 senesinde, 2. albümü Bir de Baktım ile müzik dünyasına yeni bir soluk getirmiştir. Albüm’de Ajda Pekkan, Pamela, Ferhat Göçer, Hüseyin Karadayı, Fallen Angelz, Hakan Özlücan gibi önemli isimlerle sıra dışı düetler’in altına imzasını atmıştır.

Ayrıca Avrupa Futbol Şampiyonası için Türk Milli Futbol takımımıza hazırlanan, Efes Pilsen sponsorluğundaki Gülben Ergen düetli “Avrupa” parçasını seslendirmiştir.

Müzik dünyasındaki başarısının yanı sıra osyal sorumluluk konularında ciddi bir hassasiyete sahip olan sanatçı, TİKAV’la tanıştıktan sonra Son Bir Şans adlı şarkıyı bestelemiştir. Elazığ Fırat Üniversiteli TİKAV öğrencileri ile stüdyoya girerek vakfın hayatlarındaki önemini, mutluluklarını ve umutlarını kendi cümleleri ile dile getirmiştir. Şarkının klibini de kendi tasarlamış, klipte öğrencilerle birlikte rol almış ve TİKAV’ı benzersiz bir yöntemle tanıtmıştır.


Ödülleri;

2006 yılında Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri
2008 yılında ise Radio N101 Müzik Ödülleri’nde En İyi Rap Sanatçısı ödülünü kazanmıştır.

Ege Çubukçu Diskografi

2005: Bir Gün
2008: Bir De Baktım
2012: Parti İstanbul
Digital Albümler
2009: “Asit Yağmuru Remixler”
2010: “Sex On Da Beat”
2011: “Funky Sh*t”

Albümleri;

(2005) – “Bir Gün”
(2005) – “Bir Gün” (2. Versiyon)
(2013) – “Yolumuz Ayrı”
(2014) – “Kanatlanıp Uçacaksın”
(2012) – “Parti İstanbul”
(2016) – “Reçete”
(2017) – “Gece Gelen Sıkıntı”
(2018) – “Derya”
(2018) – “Çalkala”

Diğer Albümler

(2000) – “Hayatını Yaşa”
(2001) – “Bi Yatakta Bi Ayakta”
(2002) – “KOH 001 – BOD 002”
(2003) – “Hashna Fishne”
(2004) – “Ağır Darbe – Beddua”
(2005) – “Alın Size Bandrol – Bürokrasiye Rağmen”
(2006) – “Nöbetteyim Gelicem”

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz