Güven İslamoğlu

Güven İslamoğlu hakkında merak edilenler. Kaç yaşında? eğitimi, memleketi, aslen nereli? kısaca kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

1963 yılının Aralık ayında Ankara’da dünyaya gelen Güven İslamoğlu baba tarafından aslen Rize’lidir. ilköğretim, Orta ve Lise tahsilini doğup büyüdüğü Ankara’da tamamlamıştır. Ardından, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü’nden mezun olmuştur.

Güven İslamoğlu mesleki kariyeri;

1990 senesinde TRT Ankara Televizyonu bünyesinde Gün Başlıyor isimli program’da Yönetmen Yardımcısı olarak çalışmaya başlayan İslamoğlu, 1992 senesinde İstanbul’a giderek, HBB televizyonu kuruluşunda yer almıştır. Burada haber ve haber programlarının yönetmenliğini üstlenmiş, 1993 senesinde Show Tv ekibine geçiş yapmış, Arena ve Prizma programlarının yönetmenliğini üstlenmiştir. Ardından ekran önüne geçerek, 1994 ve 1998 seneleri arasında Show ve Star Tv Haber Merkezleri’nde muhabirlik yapmıştır. Sağlık ve çevre konusunda önemli haberlerin altına imzasını atmıştır. Sağlık haberleri nedeni ile o dönemde Dr. Güven olarak tanınmıştır.

1991’de Artvin İli’nin Hopa İlçesi’nden, Hatay, İskenderun Arsuz’a kadar tüm Türkiye sahillerini en kısa süre kat etmeyi planlayan Taipen isimli tekneni hikayesini belgeselleştirmiştir. Tekneyi helikopter ile takip eden İslamoğlu’nun rekor denemesi tam 15 gün sürmüştür. Türkiye sahillerini yanında bulunan 4 arkadaşı ile birlikte baştan başa helikopter ile kat eden ilk kişi olmuştur.

1999 senesinde merhum usta gazeteci, yazar, sunucu Mehmet Ali Birand’dan davet almış ve CNN Türk’e geçmiş, kanalın kuruluşunda yer almıştır. Bir süre Executive Producer olarak çalışmış, ardından kendi isteği ile tekrar kamera önüne geçmiştir. 2000 ve 2004 arasında, Senior Reporter olarak çalışmış, o dönemde 350 civarında haberin altına imzasını atmış, canlı yayın performansları ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

Güven İslamoğlu Belgeseller;

Ecevit, Kıbrıs, Annan Planı, Ağrı Dağı’na By Pass Tırmanışı, Balina Operasyonu ve Kar Güreşi adlı belgeselleri hazırlamış, Ülkemizde, Türkiye kara sularında ilk kez Kaşalot türü balinayı görüntülemeyi başarmıştır. Balıkçı ağlarına takılmış olan yaralı balinanın kurtarma operasyonunu konu alan Balina Operasyonu isimli belgesel, Uluslararası WWF (World Wide Foundation) tarafından ‘En İyi Belgesel Ödülü’nü almıştır.

2003’te, Ağrı Dağı’na (5137 m.), 2004 yılında ise Kaçkarlara (3900 m.) haber amaçlı zirve yapmıştır.

Programlar;

2004-2011 arasında “Her (Evde) Yerde Bir Haber Var” ve “Alternatif Rota” programlarını dönüşümlü olarak ekrana taşımıştır. 2011’de çevre sorunlarına dikkat çekmek için Yeşil Doğa ve Seyirci kalmayın isimli programları hazırlamıştır. 2011 senesinde Yeşil Doğa adlı program Avrupa’nın Çevre Nobel’i olarak gösterilen Eurosolar 2011 Güneş Ödülü’nü Almanya Berlin’de almıştır.

Güven İslamoğlu’nun ülkemizde Cudi hariç, Ağrı Dağı dahil, girmediği kanyon, görmediği şelale ve yüzmediği krater gölü’nün neredeyse kalmadığı belirtilmektedir.

Amatör olarak marangozluk ile de uğraşan İslamoğlu evinin bir çok mobilyasını kendisi yapmış, aktif olarak trekking, squash, bisiklet ve katamaran sporları ile uğraşmaktadır.

Evli mi?

Evli olan usta gazeteci, sunucu, İslamoğlu’nun 1995 doğumlu Balım isminde bir kızı vardır.

Aldığı ödüller;

(2014) – Türk Balık Adamları Derneği (Çevreye Duyarlı Denizlere Dost Çevre Ödülü)
(2014) – Türk Tabipler Odası (Basında Sağlık Ödülü En İyi Program)
(2014) – TMMOB Oktay Ekinci (Basın Ödülü)
(2014) – Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü (Basın ödülü)
(2013) – Yeni Yüzyıl İletişim Ödülleri (Yılın En İyi Çevre Programı)
(2013) – ÇEVKO – (Yeşil Nokta Tv Ödülü)
(2013) – TURÇEV – (Doğa Ve Çevre Dostu Ödülü)
(2012) – Medya Etik Konseyi Ödülü – (Tv Belgesel Etik Ödülü)
(2012) – Türkiye Bilişim Derneği Hizmet Ödülleri – (Jüri özel ödülü)
(2011) – Eurosolar (Berlin) Medya “Güneş Ödülü” (Avrupanın Çevre Nobeli olarak görülüyor)
(2011) – ÇEVKO Yeşil Nokta Basın Ödülü
(2011) – Çevre Bakanlığı ” Sulak Alanlara Saygı Ödülü”
(2011) – İstanbul Çevre Konseyi Federasyonu Çevre Ödülü
(2010) – Çağdaş Gazeteciler Derneği (En iyi belgesel)
(2008) – Avrupa Gazeteciler Derneği (En iyi bilgi, eğitim ve kültür programı)
(2007) – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (En iyi Haber-Program)
(2006) – Çağdaş Gazeteciler Derneği (En İyi Belgesel)
(2006) – Süleyman Demirel Üniversitesi öğrenci anketi (2006 Yılı Ekoloji ve Doğa Konulu En İyi Program)
(2005) – Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (En iyi Show Programı)
(2005) – Sedat Simavi özel ödülü
(2003) – Çevre Olimpiyatları Televizyon Dalında (En İyi Çevre Haberi)
(2002) – WWF ( World Wide Foundation) (En İyi Tv Belgesel)
(2002) – Çevre Olimpiyatları Televizyon Dalında (En İyi Çevre Haberi)
(1989) – Genç Gazeteciler Yarışması (En İyi Tv haberi)
(1988) – Genç Gazeteciler Yarışması (En iyi Mizanpaj ve Araştırma İnceleme)

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz