Emre Onur Kahya

Emre Onur Kahya hakkında merak edilen sorulara cevaplar. Kaç yaşında? nereli? Eğitimi, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1978 yılında aslen Ankara’da dünyaya gelen Emre Onur Kahya, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden 1996 senesinde mezun olmuştur. Ardından 2000 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nü bitirmiş, 2002’de ODTÜ’de Yüksek Lisans yapmıştır. Florida Üniversitesi Kurumsal Yüksek Enerji Fiziği ve Kozmoloji alanında ise Doktorasını tamamlamıştır.

2008 senesinde, Koç Üniversitesi bünyesinde 1 sene araştırmalar yapmış, 2009 yılından 2012 yılına kadar ise Max Planck Enstitüsü – Jena’da doktora sonrası çalışmalarını devam ettirmiştir. 2012 yılından beri çalışmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak akademik kariyerini sürdürmektedir.

Bugüne kadar Kozmoloji alanında quantum gravitasyon etkileri ve Einstein teorilerinin modifikasyonu üzerine çok sayıda kuramsal çalışmalar yaptı. Dr. Emre Onur Kahya’nın uluslararası yayınları’na 600’den fazla atıf yapıldı.

Akademik çalışmaları, 2009 yılında Marie Curie International Reintegration Grant (IRG) ile desteklenmiş, 2015’te Türkiye Bilimler Akademisi’nin, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne (TÜBA-GEBİP) layık görülen isim olmuştur. Fizik ana bilim dalındaki araştırmaları ile 2016 TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü almıştır.

Genellikle kozmoloji, kuantum gravitasyonu ve karanlık madde konularında kuramsal çalışmalar yapmaktadır. Dr. Emre Onur Kahya çalışmalarına İstanbul Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak devam etmektedir.

3 Yorumlar

  1. Tebrikler.?
    Ne mutluluk verici değerli,genç bilim adaylarımızın çoğalması? Şu anda Teke Tek de sizleri gururla izlemekteyim.?Hem de, Ankara’lısınız..?

  2. Konu zaman. Üç profesör var. Ve Fatih Altaylı. Bir sürü de izleyici. Bilim insanıyla halk buluşacak kaynaşacak anlaşacak. Amaç bu. Bilim insanı halka bilimin bulgularını aktaracak. Sorun, aralarında konuştukları bir ortak dil yok. Bilim insanı anlatmaktan aciz. Kendince geliştirdiği bir anlayış var ama bunu aktaramıyor. Fatih Altaylı da arada top çevirmeye çalışıyor. Beni utandıran halkın bilgisizliği değil. Bilim insanının anlatmadaki aczi, yetersizliği. Konuşmacı profesör Feynman’ın zaman kavramını anlatışı için “lafı güzaf” diyor. Ve zamanı tek yön seçeneği olan boyut diye anlatıyor. Sonra da matematikte bunun karşılığı var diyor. Uzay boyutları pozitif kökenliyim zaman boyutu negatif kökenli diyor. Zamanda her iki yöne gidemiyormuşuz. Aksi yönde gitme şansımız, seçeneğimiz yokmuş. Böyle bilim insanlarımız olduğu için üzüldüm. Gerçekten. Anlatamayan. Hem de o kadar güzel bir dilimiz, Türkçemiz olmasına rağmen.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz