Saffet Köse

Saffet Köse hakkında merak edilen soruların cevapları. Aslen nereli? kaç yaşında? eğitim hayatı, kısaca biyografi bilgileri.

1964 yılında aslen Balıkesir Kepsut İlçesi’ne bağlı olan Eyüpbükü Köyü’nde dünyaya gelmiştir.

Balıkesir İmam Hatip Lisesi ardından, 1986 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezuniyetin ardından yine aynı üniversitede 1988 senesinde Yüksek Lisans yapmış, 1994 yılının Ocak ayında ise doktorasını tamamlamıştır.

1986 ve 1992 yılları arasında TDV İSAM’da çalışmış, 1992’de Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi çalışmalarını sürdürmüştür. Ocak ve Haziran ayları arasında Mısır’da bulunan Saffet Köse, 18 Mart 1996 tarihinde Yrd. Doçent, 1997’de Doçent, 27 Mart 2003 tarihinde ise Profesör olmuştur.

1999 ve 2002 öğretim yıllarında Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde 3 sene dekan yardımcısı ve öğretim üyesi olarak çalışmalar gerçekleştirmiştir. Ayrıca Bakü Devlet Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi Hukuk Fakülteleri ile Xazar Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesinde lisans ve lisansüstü seviyelerde İslam Hukuku ve Türk Hukuk Tarihi dersleri vermiştir.

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dini, bilimsel ve kültürel hayatına katkıları sebebi ile Eğitim şurasınca Faxr-ı Ferman’la ödüllendirilmiştir.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi iken 1 Nisan 2013’te İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi dekanlığına atanmış ve rektör yardımcısı olarak hizmetlerini sürdürmüştür. Günümüzde ise yine aynı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Saffet Köse ‘nin bazı kitapları;

İslam Hukuku Açısından Din ve Vicdan Hürriyeti
İbadetten Kulluk Şuuruna
İslam Hukukunda Kanuna Karşı Hile
Genetiğiyle Oynanmış Kavramlar ve Aile Medeniyetinin Sonu
İslam İş ve Ticaret Ahlakı
Kur’an ve Sünnete Göre Mut’a Nikahı
İslam Hukukunda Hakkın Kötüye Kullanılması
Çağdaş İhtiyaçlar ve İslam Hukuku
İslam Hukukuna Giriş
Fıkhi Mezhepler / İslam Mezhepleri 2
İslam Hukuku Açısından Din ve Vicdan Hürriyeti

Bunun dışında bilimsel dergilerde yayımlanmış birçok makalesi, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş bildirileri, ansiklopedilerde yazdığı maddeler vardır.

2003’te yayım hayatına başlayan İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi’nin editörüdür.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz