Niyazi Kahveci

Niyazi Kahveci televizyon programlarında ekran severler ile buluşmaya devam ediyor. Haliyle hakkında merak edilen bir çok soru da merak konusu olmuş durumdadır. Peki kimdir? aslen nereli? eserleri, eğitim hayatı ve bilinmeyenleri nelerdir.

Prof. Dr. Niyazi Kahveci’nin babası da uzun yıllar din görevlisi olarak hizmet vermiştir. Oda küçük yaşlardan itibaren din eğitimi almıştır. Günümüzde din adamı, din alimi ve teolog aşamalarından geçmiş, günümüzde filozofluk mertebesine ulaşmış ender insanlardandır.

Eğitim Hayatı;

Niyazi Kahveci İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Büyük Esma Sultan İlköğretim ile Fatih İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır. Ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Haseki Eğitim Merkezi’nde ihtisas, İngiltere Manchester Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Sosyal Bilimler eğitimi almış ve master ile doktorasını yapmıştır.

Niyazi Kahveci Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği’nde 1. derece diplomatik görevli olarak yer almış, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve en son Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcılığı’na atanmıştır.

Niyazi Kahveci doğum yeri, aslen nereli?

Kur-an’ı Kerim’i Arapça’dan İngilizceye çeviren ve bugüne kadar bir çok kitabın altına imzasını atan İlahiyatçı ve Sosyalbilimci Prof. Dr. Niyazi Kahveci aslen Trabzon Köprübaşı İlçesi Beşköy Yılmazlar Köyü nüfusuna kayıtlıdır.

İstanbul Beşiktaş’ta yetişmiş ve büyümüştür. Adnan Kahveci amcaoğlu’dur. Ayrıca merhum Vali Recep Yazıcıoğlu ve bir dönem Devlet Bakanlığı yapan Mustafa Yazıcıoğlu’da aynı köyden ve akrabasıdır.

Bugüne kadar Milli ve Milletlerarası, Türkçe, İngilizce tebliği ve ilmi makaleleri kitap halinde yayınlanmıştır. Bunlardan bazıları;

İslam Siyaset Düşüncesi, Çağımız ve Türkiye & Düşün ve Bilim Alanları, İniş Sırası ile Kur’an-ı Kerim Tercümesi, Tevrat’ta Sosyal Düşünce, Tevrat’ta Siyasal Düşünce, İniş Sırası ve Sebepleri ile Kur’an-ı Kerim Tercümesi, İslam Siyaset Düşüncesi, İnsan Hakları ve İslam, Demokrasi ve İslam, Al-Qur’an Al-Karim Kur’an-ı Kerim’in İngilizce Meali, Mutezile ile Şi’a Arasında Siyasal Tartışma ve English Translation of al-Qur’an al Karim in Chronological Order..

“Herkesin sattığı ve herkesin satın aldığı ama hiç kimsenin kullanmadığı tek şey var günümüzde; o da dindir.” Prof. Dr. Niyazi Kahveci….

Son olarak genellikle hastalığı nedir?, kanser mi? vb. gibi bir çok soru kendisi için internet ortamında sıkça araştırılmaktadır. Bu konu ile ilgili hiç bir program, makale, söyleşi ve röportaj’da bir açıklama gerçekleşmemektedir.

“Hiç mi taduna bakmadun?” Fıkrası (Gerçek yaşanmış bir olaydan)

12 Yorumlar

  1. HOCAYI DİNLEMEK BÜYÜK KEYİF..YAŞAR NURİ YOKSA KAHVECİ HOCA VAR..İYİ Kİ VAR..AMMA BEREKETLİ BİZİM SAHİLLER…NE ARARSAN BULUNUYOR….

  2. sayın Niyazi bey hocam, kitaplarınızdan alıp okumak istiyorum, emekli bir öğretmenim. bana uygun kitap ve fiyat listesini ve temin edeceğim yeri bildirirseniz mutlu olurum.. Ali Osman Karagöz – Trabzon Soğuksu Mah..

  3. Burada yazan arkadaşlaın görüşlerine aynen katılıyorum bende çok geç tanıdım televizyon programında sohbetlerini izlemek büyük keyif verici ve bilgilendiriciydi tanımakta çok geç kaldım.allah hocamıza uzun ve sağlıklı yıllar versin

  4. Hoca,
    DÜŞÜNME VE DÜŞÜNCE hususunda çok akılcı yorumu var,
    sosyal bilimler ve teknik konulardaki FELSEFEve mantık yorumu veçalışmaları
    Harika’dan öte SÜPER
    alınan satılan ve kullanılmayan ,şeye dair yorumu mükemmel!
    Saygılarımla bileğisine ve felsefesine hürmetlerimi sunarım! Ustc

  5. Günümüzde boyle bilgili filozoflara ihtiyacımız var yaklasık 15gün knce krt tb de gordum persembe gunlerimi işle cekiyorum büıük bir defkle izliyorum

  6. Olağanüstü değerli bir insan. Kahramanlarını yiyen bir ülkede tek başına yiğitce mücadele içersinde olması gayet normal. Bu kadar değerli bir insana destek olmak yurttaşlıktan çok bir insanlık görevidir. Tesla’nın 1905’teki o değerli veciz sözünü (Dini kitapları okuyup anlayana seküler, anlamayana dindar ve okumadan bağlananlara yobaz denir. Ancak bu son iki küme insanlık için eşit oranda tehlikelidir.) anımsadık. Saygılarımızla, Eğitim – Enerji – Ekonomi – Estetik ve çevre – Deprem – Ulaşım (EDU) Ulusal Çalışma Grupları adına Prof.Dr. İlyas YILMAZER

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz